Блог

 • Как да почистим сребърните бижута с камъни без да ги повредим? понеделник, 14 септември, 2020 Как да почистим сребърните бижута с камъни без да ги повредим?
  Бижутата са чудесен начин да изразим своя стил и индивидуалност. Някои хора предпочитат дискретен и класически блясък, други избират цветни аксесоари, също като самите тях. Каквито и сребърни бижута да имате в своята колекция, по всяка вероятност част от тях са украсени с камъни. Камъните правят бижутата още по-елегантни и блестящи, но и една идея по-трудни за почистване.
 • Как да разберем кой размер пръстен носим? понеделник, 14 септември, 2020 Как да разберем кой размер пръстен носим?
  Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато купувате пръстен за себе си или искате да направите изненада на близък човек, е подходящият размер. Не искате да вземете пръстен, който е толкова широк, че да се притеснявате постоянно дали няма да изпадне. Също толкова неприятно е, ако пръстенът е твърде малък и не може изобщо да го сложите. Но как тогава да определим кой размер носим, за да не изпадаме в подобни ситуации? Наистина е лесно и в следващите редове ще ви покажем няколко прости начина.
 • Какво представлява сребро 925 и какво трябва да знаем за него? петък, 28 август, 2020 Какво представлява сребро 925 и какво трябва да знаем за него?
  Среброто е един от най-популярните благородни метали, който се радва на заслужена слава още от древни времена. Днес то продължава да привлича погледите с деликатния си блясък и чистота. Сигурни сме, че вие също имате поне едно, ако не и много повече, сребърни бижута, които обожавате да носите. Но този необикновен метал има толкова интересна история и факти свързани с него, които за съжаление далеч не са толкова популярни.
 • Как да разберем дали бижутата ни са от сребро? петък, 28 август, 2020 Как да разберем дали бижутата ни са от сребро?
  Сребърните бижута са отличен избор за вашата скъпоценна колекция от бижута. Те са красиви, изключително издръжливи във времето, а още едно от големите им предимства е, че са хипоалергенни и носенето им не предизвиква алергии и раздразнения. Заради голямата си популярност, сребърните бижута, не рядко са обект на имитации. За съжаление, има производители, които търсейки лесна печалба, представят бижута от други материали за сребърни и така подвеждат потребителите.
 • Сребърни кръстчета – перфектният подарък за кръщене петък, 24 юли, 2020 Сребърни кръстчета – перфектният подарък за кръщене
  Кръщенето на дете е един от най-важните и сантиментални моменти за цялото семейство. Освен че остава скъп спомен, това е и денят, в който детето официално бива приобщено към Христовата вяра. По тази причина родителите и близките родни се заемат с усилени приготовления, за да протече събитието гладко. Сред най-важните, разбира се, е списъкът с гостите. Ако сте удостоени с честта да сте гост на кръщене, знаете, че е необходимо да изберете и подарък за малкото християнче.
 • Защо да изберем сребро за брачните халки? петък, 24 юли, 2020 Защо да изберем сребро за брачните халки?
  Ако моментът, в който ще изречете заветното “да” наближава, това означава, че е дошло време за един важен избор - а именно какви да бъдат брачните халки. Както знаете, това е една дълговековна традиция, която взема централно място в сватбената церемония. И под дълговековна имаме предвид над 3 хилядолетия. Още древните египтяни са започнали да разменят сватбени пръстени, направени от тръстика, за да покажат символично, че душите им остават свързани завинаги.
 • За какво да внимаваме, когато пазаруваме от онлайн магазин за бижута? сряда, 17 юни, 2020 За какво да внимаваме, когато пазаруваме от онлайн магазин за бижута?
  Днес все повече хора избират удобството да пазаруват онлайн, в това число и бижута. Причината е, че електронната търговия има редица предимства, от които може да се възползвате. Неслучайно нови и нови онлайн магазини се създават всеки ден. Въпреки това, има и някои неща, за които трябва да внимавате, когато пазарувате от онлайн магазини за бижута. В тази статия сме подбрали полезни съвети, с помощта на които ще бъдете сигурни, че купувате винаги качествени бижута за вашата безценна колекция.
 • Как да изберем сребърна гривна за мъж? сряда, 17 юни, 2020 Как да изберем сребърна гривна за мъж?
  Могат ли мъжете да носят гривни? Това е един въпрос, който отдавна има категоричен отговор. Да, мъжете спокойно могат да носят всякакъв тип аксесоари, които прилягат на техния стил. Преди няколко века обаче, китката на ръката е било място, на което се поставяли единствено дамски бижута. Интересен факт е, че първите ръчни часовници са носено именно от знатни жени. Днес обаче всички тези предразсъдъци отдавна са забравени в името на свободата да изразяваме себе си, както намерим за добре.
 • На кой пръст да носим сребърните пръстени? сряда, 20 май, 2020 На кой пръст да носим сребърните пръстени?
  Сребърните пръстени са отличен аксесоар, с който може да придадете доза индивидуалност на вашата визия. Той е подходящ избор както за дамите, така и за господата. Освен това, среброто е благороден метал, което гарантира неговата издръжливост и дълговечност. Още по-интересното обаче е, че освен за естетическите ви предпочитания, хората могат да съдят по вашия пръстен и за неща като семейното ви положение, професията или материалното ви състояние. Всички тези предположения са базирани единствено на това къде носите пръстена си. През годините в различните култури са се оформили стабилни вярвания и традиции, свързани с носенето на пръстени. Повече за тази любопитна тема, ще ви разкажем в следващите редове.
 • Защо да изберем сребърни бижута уникати за подарък? сряда, 20 май, 2020 Защо да изберем сребърни бижута уникати за подарък?
  Вероятно сте чували известната максима, че не подаръкът е важен, а самият жест. Това безспорно е така, защото сте отделили време, за да изненадате някого за специален повод. От друга страна обаче, подаръците издават колко добре познавате близките и приятелите си, знаете ли какво им харесва, а също колко сте се постарали при избора. Ако просто вземете нещо, от което човекът няма да има никаква полза, тогава има ли смисъл изобщо да го подарите?
 • Как да съчетаваме сребърни колиета с тоалетите си? сряда, 22 април, 2020 Как да съчетаваме сребърни колиета с тоалетите си?
  В живота всичко е баланс. Може да звучи банално, но балансът е основно правило, което трябва да следваме, особено когато става дума за постигането на изискана и стилна визия. Истинско изкуство е да подберем аксесоарите, така че да отиват на тоалета ни, да допълват стила ни и да придадат перфектен завършек на цялостното ни излъчване. В противен случай, лесно може да изберем или твърде големи, или пък незабележително малки бижута, с които няма да постигнем търсения ефект. За да сте винаги зашеметяващи и да съчетавате отлично бижутата си, в тази статия ще ви издадем някои съвети, с които лесно да подберете правилното колие за тоалета си.
 • 3 причини да изберем сребърни обеци с камъни за вечерно излизане сряда, 22 април, 2020 3 причини да изберем сребърни обеци с камъни за вечерно излизане
  Вечерните излизания са предпочитан начин за много от дамите да разпуснат и да се забавляват. Независимо дали отивате на романтична вечеря с любим човек, първа среща със симпатичен непознат или на парти с приятелки - преди това са нужни няколко часа за приготовления. Може би мъжете никога няма да разберат как и защо жените са склонни да отделят толкова време, за да се приготвят за излизане. Но ние напълно разбираме нежната половина от човечеството. Красотата и безупречният външен вид изискват да им отделите необходимото внимание. Защото класата си личи по избора на тоалет, правилните аксесоари, грим и прическа и разбира се - поведение.
 • 5 начина да почистим сребърни бижута в домашни условия четвъртък, 26 март, 2020 5 начина да почистим сребърни бижута в домашни условия
 • Какво да подарим за сребърна сватба? четвъртък, 26 март, 2020 Какво да подарим за сребърна сватба?
 • Какви бижута ще бъдат модерни през 2020 понеделник, 10 февруари, 2020 Какви бижута ще бъдат модерни през 2020
 • Как да изберете бижу за подарък според зодията сряда, 5 февруари, 2020 Как да изберете бижу за подарък според зодията
 • Как да изберем сребърни бижута за бяла и за черна рокля сряда, 28 август, 2019 Как да изберем сребърни бижута за бяла и за черна рокля
 • Как да комбинирате сребърни гривни с различните тоалети сряда, 28 август, 2019 Как да комбинирате сребърни гривни с различните тоалети
 • Как правилно да носите сребърни гривни? понеделник, 1 юли, 2019 Как правилно да носите сребърни гривни?
  Гривната като аксесоар дойде в съвременния свят от древната епоха и е неразделна част от облеклото на много жени и мъже.Днес всяка представителка на нежния пол има поне няколко гривни от различни метали, различни мотиви или инкрустации, включително и сребърни гривни. В днешния свят модата е толкова свободна, че ви позволява да провеждате всякакви експерименти с вашия външен вид и гардероб, но бижутерийната индустрия все още има своите основи по отношение на носенето на сребърни гривни.
 • Сребърни бижута за абитуриентския бал сряда, 15 май, 2019 Сребърни бижута за абитуриентския бал
  Какви сребърни бижута да изберем за абитуриентския бал – съвети за бъдещите абитуриентки. Абитуриентският бал е дългоочаквано събитие за всички момичета и момчета. Това не е просто ден на сбогуване с родния клас, но и отличен повод да покажем себе си, без преувеличение, в цялата си прелест. Това са такива приятни задължения: изборът на рокля, закупуването на обувки, избора на прическа и грим. Разбира се, всяко момиче иска да изглежда просто неустоимо на този ден! Може би вече сте избрали рокля и прическа. А избрахте ли си сребърни бижута?
 • Какво казват сребърните бижута за характера на жената? четвъртък, 21 март, 2019 Какво казват сребърните бижута за характера на жената?
  Има дами, които, ако не носят обици или други бижута, се чувстват несигурни, сякаш са „голи“. Дали това е навик или черта на характера? Какво казват сребърните бижута за характера на жената? За хората е присъщо да се украсяват, изглеждат по-привлекателни. Но има неща, които, въпреки всички трикове, показват истинския характер на собственика. Например, почерка, съдържанието на чантата. Сребърните бижута много говорят за собственика. Те могат да разкрият истинските черти на женския характер, да разкрият какво тя се опитва да скрие. Нищо не може да опише характера на момичето така, както бижутата.
 • Как да изберем и носим сребърен медальон с камък сряда, 20 март, 2019 Как да изберем и носим сребърен медальон с камък
  За разлика от пръстените, обеците или гривните, сребърният медальон с камък не е толкова често носен, но това не го прави по-малко ярък аксесоар. Променяйки украшението според вашето настроение, вие без особени усилия и разходи ще превърнете вашия образ в абсолютно модерен. Избирайки сребърен медальон с камък в съответствие с настроението и стила, се опитайте да се придържате към няколко важни нюанса, за които ще ви разкажем в тази статия.
 • Модерни сребърни обици с камъни сряда, 20 март, 2019 Модерни сребърни обици с камъни
  Когато избирате сребърни обеци с камъни, трябва да обърнете внимание на факта, че бижутата не само трябва да допълват образа, но и да подчертават достойнствата на външния вид на жената. В съвременната мода са представени бижута с голям и малък декор, геометрична и асиметрична форма. Така например, триъгълните обеци ще помогнат да се балансира широката челюст, кръглите ще подчертаят изразителните очи, малките ще добавят нежност, а големият кристал акцентира върху увереността и бруталността.
 • Сребърни обеци с камъни понеделник, 4 март, 2019 Сребърни обеци с камъни
  Във всички времена сребърните украшения са се ползвали с невероятна популярност сред представителките на красивата половина на човечеството. С най-голяма актуалност се ползват сребърните обици с камъни, които винаги ще привличат вниманието и ще подчертават изключителен вкус.
 • Как правилно да избираме и носим сребърни пръстени? четвъртък, 28 февруари, 2019 Как правилно да избираме и носим сребърни пръстени?
  Сребърни пръстени трябва да има всяка дама в кутията с бижута, защото те са най-универсалното бижу. Дълготрайността на среброто и изключителното сияние го правят перфектен благороден метал, който може да издържи ежедневното износване и все още да изглежда страхотно.
 • Гравираният медальон – особено личен и специален подарък четвъртък, 28 февруари, 2019 Гравираният медальон – особено личен и специален подарък
  8 март е уникален празник, защото в този ден си спомняме всички важни жени в нашия живот, най-близките и обичани хора. Разбира се, не трябва да забравяме и за колегите си жени: лидери или, напротив, подчинени. В крайна сметка, всеки представител на красивата половина на човечеството на този празник иска да получи наистина оригинален, необичаен подарък.
 • Годежен пръстен - знак за сериозни намерения вторник, 26 февруари, 2019 Годежен пръстен - знак за сериозни намерения
  Годежен пръстен – знак за сериозните намерения на мъж, който се готви да се ожени. Традицията на подаряване на годежен пръстен се появява през 1477 г. когато херцог Максимилиан Австрийски подарява на булката, дъщерята на краля на Мария Бургундска пръстен. Подаръкът бил романтичен от факта, че в диаманта била вложена буквата „М“.
 • Среброто в интериора – актуално и оригинално вторник, 5 февруари, 2019 Среброто в интериора – актуално и оригинално
  Среброто в интериора активно се използва още в зората на формирането на отделните държави. Така, в древен Рим, къщите били украсявани с на приложното изкуство: чаши, съдове, монети от сребро. Среброто е метал, който се счита за (и продължава да бъде) „абсолютно стерилен“.
 • Сребро за бизнес партньор: представителност, красота и дълговечност петък, 18 януари, 2019 Сребро за бизнес партньор: представителност, красота и дълговечност
  Бизнес отношенията са ключът към успеха на бизнеса, а скоростта на нейното развитие зависи от способността за установяване на контакти с партньорите. Възможността да се подарят правилните подаръци своевременно е един от компонентите на резултата от сътрудничеството.
 • Сребро за юбилей – как да изберем идеалния подарък? сряда, 19 декември, 2018 Сребро за юбилей – как да изберем идеалния подарък?
  Да подариш сребро за юбилей е прието от незапомнени времена. На войниците са били подарявани оръжия от известни майстори. Жените са се радвали на съдове, кухненски прибори, но най-ценните са били, разбира се, бижутата: обеци, гривни, верижки, тиари, висулки, брошки.
 • Подарък сребърни бижута за Нова година сряда, 19 декември, 2018 Подарък сребърни бижута за Нова година
  Сребърни бижута е обичания подарък от всички жени, независимо от тяхната възраст и социален статус. И младите момичета, и дамите, и възрастните жени, всички те ще бъдат във възторг от подобен подарък. Стига, разбира се, да направите правилния избор.
 • 12 подаръка, които жените наистина искат понеделник, 17 декември, 2018 12 подаръка, които жените наистина искат
  Трудно ви е да решите какъв точно подарък да купите на любимата си жена? Е, на всеки може да се случи. Именно затова сме ви подготвили един чудесен списък, който включва 12 страхотни подаръка, с които можете да зарадвате всяка жена. Разбира се, обобщили сме подаръци, които са подходящи за възможно най-много жени, но все пак преценете допълнително кой от тях е най-добрият за дамата, на която искате да го подарите. Да започваме!
 • Сребърни бижута от миналото - модерни днес вторник, 13 ноември, 2018 Сребърни бижута от миналото - модерни днес
  Кои сребърни бижута от миналото са модерни днес? Ако следвате модната индустрия и модните тенденции, ще се съгласите с нас, че модата е циклична. Ако го кажем по-просто, всички модни „неща“, изгубени в историята, се връщат след време.
 • Защо да изберем сребърно бижу? сряда, 24 октомври, 2018 Защо да изберем сребърно бижу?
  Сребърните бижута, които се продават на българския пазар, са с добро качество и красив дизайн. Среброто подхожда на всеки стил и е непретенциозно за разлика от златото. Освен това е евтино и е по джоба на много дами. Но само това ли са причините да изберем сребърна бижутерия?
 • Предимствата на среброто пред другите материали четвъртък, 18 октомври, 2018 Предимствата на среброто пред другите материали
  Среброто не се начупва, не привлича излишно внимание и ни разкрасява. А и е актуално за есен 2018 г. Среброто има своите добри качества, като метал за бижута. Ако е с проба 925, не се начупва, освен ако не го скъсате, ако е синджирче за окачване и не го счупите нарочно. Но най-важното от всичко е, че среброто е най-актуалният метал за бижута през есен 2018 г.
 • Как да избираме сребърни пръстени според знака на зодиака? сряда, 10 октомври, 2018 Как да избираме сребърни пръстени според знака на зодиака?
  В много отношения жените се ръководят не от съвети, не от препоръките на стилисти или приятели, а от импулс, от моментно желание да закупят това бижу и никога да не се разделят с него. Предлагаме някои препоръки за избор на сребърни пръстени за различните представители на знаците на Зодиака.
 • Как да изберем сребърни обици според формата на лицето? сряда, 26 септември, 2018 Как да изберем сребърни обици според формата на лицето?
  Обиците са едно от основните украшения. Вие можете да носите гривни или пръстени, синджири или висулки, но обеците са основен аксесоар за всяко момиче. Сребърните обици са доста ефективна и независима украса, която привлича вниманието върху лицето и шията, грима и косата, цветът на кожата. Но! Неправилно избраните обеци могат да развалят всичко, да направят вашият образ по-тежък. В тази ще ви дадем съвети как да изберете най-подходящите сребърни, така че да изглеждате чудесно.
 • Как да изберете своите брачни халки? петък, 14 септември, 2018 Как да изберете своите брачни халки?
  Една от стъпките в организирането на големия сватбен ден е изборът на брачни халки. Тези халки ще бъдат на ръката ви дълги години. За тази цел е важно какъв избор ще направите. Търсете удобното, красивото и нещо, което ще допадне на двама ви като вариант. С една дума, търсете перфектният вариант.
 • Еволюцията на среброто понеделник, 10 септември, 2018 Еволюцията на среброто
  Световният добив на сребро днес не познава граници, именно затова еволюцията на този благороден метал следва нашата. Сигурно се чудите каква е причината за големия интерес към среброто?
 • Къде да съхраняваме своите сребърни бижута? петък, 24 август, 2018 Къде да съхраняваме своите сребърни бижута?
  За да поддържате естествения блясък на сребърните си бижута, едно от най-важните условия е да ги съхранявате на подходяща среда. Благородният метал притежава собствени характеристики, което го прави специфичен за съхранение и грижи. Основният проблем при среброто е неговото потъмняване. Започва да губи своя блясък и се драска лесно. Затова нашият съвет е да обърнете по-голямо внимание на това къде прибирате своите сребърни бижута. Коя е естествената среда на среброто? Добре е да съхранявате среброто на места, където липсва светлина, влажност и въздух.
 • Как да изберем бижу за конкретен повод? четвъртък, 9 август, 2018 Как да изберем бижу за конкретен повод?
  Сигурно постоянно се чудите какво да подарите за даден повод? Най-предпочитаната идея за подарък са бижутата. Когато правилно подберете и поднесете даден подарък, той ще остави трайно впечатление. Дори вечно. Всеки празник е едно специално събитие и повод за хубав подарък. Първо, ще Ви обясним защо бижутата са един от най-подходящите подаръци и как да изберете правилното за конкретен повод.
 • 5 подходящи подаръка за жена четвъртък, 2 август, 2018 5 подходящи подаръка за жена
  Има толкова много поводи, на които да зарадвате своята любима – рожден ден, 8-ми март, годишнина и т.н. Но с годините все по-трудно избирате подходящ подарък. Има доста неща, които една жена никога няма да откаже, ако продължите да ѝ подарявате. Да, колкото и добре да я познавате, с времето започвате да си задавате въпроса „Какво не съм подарявал все още?“
 • Модни летни тенденции за бижута- 2018 понеделник, 23 юли, 2018 Модни летни тенденции за бижута- 2018
  За да бъде наистина завършена една визия, много важно e и да подбирате правилно бижутата и аксесоарите си. Не забравяйте, че трябва да бъдете и в крак с модата. Затова следете всички модни тенденции и не подценявайте избора на бижута.
 • Как да изберете подходящ сребърен пръстен за жена? четвъртък, 5 юли, 2018 Как да изберете подходящ сребърен пръстен за жена?
  Чудите се какво да подарите на своята половинка? Днес, Среброто е един традиционен подарък за 25-годишнината от вашата сватба, но защо да чакате до тогава? Сребърният пръстен може да бъде един перфектен подарък, подходящ за всеки повод – годишнина, рожден ден, имен ден и други. Днес може да намерите изключително разнообразие от сребърни бижута онлайн.
 • 10 неща, които да гравирате на сватбения си пръстен понеделник, 25 юни, 2018 10 неща, които да гравирате на сватбения си пръстен
  Сватбеният пръстен символизира безвремието на съюза между съпруга и съпругата. Кръглият дизайн показва вътрешната връзка между двойката и някои двойки решават да персонализират своите пръстени, гравирайки внимателно подбрана фраза или нещо друго върху тях. От смешни и глупави до сериозно и сладки, опциите са безкрайни. Гравирането се прави с цел да напомня на всеки от двойката защо е казал „ДА“ пред олтара.
 • Сребърна сватба - Как да отбележим годишнина от сватбата? сряда, 13 юни, 2018 Сребърна сватба - Как да отбележим годишнина от сватбата?
  Годишнините са чудесно време да покажете на любимия си колко много ги оценявате и помните деня, в който се състоя специално събитие за Вас. В повечето култури годишнината от сватбата се смята за важен повод и обикновено се празнува по значим начин. Ще Ви покажем какво означава времето, прекарано със сродната Ви душа, година по година.
 • 8 мита и реалности за среброто четвъртък, 7 юни, 2018 8 мита и реалности за среброто
  От край време среброто играе важна роля в бижутерската индустрия, но освен да служи за естетически цели, то има своите разнообразни приложения. Вижте кои са едни от най-интересните митове за бляскавия елемент.
 • Символика на бижутата и техните скрити послания сряда, 30 май, 2018 Символика на бижутата и техните скрити послания
  Бижутата са забавен начин да разнообразите визията си и да експериментирате с нови аксесоари. Има много символи и знаци, които обикновено се използват за създаване на висулки и медальони. Често те са нещо повече от красиви бижута. Красотата на тези символите е, че те изразяват по-дълбоко значение без да се налага да казвате и дума. Ето списък на често срещаните символи в бижутата, техните значения и произход могат да Ви изненадат. Някои ще са подходящи за Вас и Вашия стил, а други не толкова. Ето защо е важно при избора на перфектното бижу да изберете такова със символ, който изразява стойност близка до сърцето Ви.
 • Кои са 10-те най-скъпи бижута в света? понеделник, 21 май, 2018 Кои са 10-те най-скъпи бижута в света?
  Всяка жена държи на външния вид, а за да е завършен той, е необходимо да добавим и подходящи аксесоари към визията си. Ние от Silver.bg може да изработим перфектните бижута за Вас. Освен това предлагаме и услугата гравиране на бижута, за да бъдат по-персонални за Вас. Стремим се да задоволим и най-претенциозните си клиенти, но и да им предложим най-добрата цена.
 • На кой пръст какъв пръстен се носи - символика на пръстените петък, 11 май, 2018 На кой пръст какъв пръстен се носи - символика на пръстените
  От всички бижута, пръстените са най-трудни за избиране. Значението зад защо носим това, което се е превърнало в едно от най-очевидните модни изявления на всички времена. Полезно е да разбираме символизма на всеки пръст и научаването как да изберем правилния сребърен пръстен за всеки повод. Ето всичко, което трябва да знаете, преди да купите пръстен, за да разберете какво правите.