Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ И ПОЛИТИКА

Молим да се запознаете с настоящите общи Условия на продажбите и условията за ползване на търговските услуги (Условия), достъпни през уебсайта www.silver.bg.

При разглеждане, пазаруване или използване по друг начин на уебсайта www.silver.bg Вие се съгласявате с изложените по- долу Общи условия.

Silver.bg си запазва правото да изменя Общите Условия за ползване на онлайн магазина.

РЕГИСТРАЦИЯ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

При поръчка, Личните Ви данни ще бъдат обработени според ЗЗЛД само и единствено, за да може да бъде успешно доставена заявката.

Silver.bg се задължава да използва предоставените лични данни само за следните цели:

 • - Обработка на клиентска поръчка.
 • - Администриране и обслужване съдържанието на магазина.
 • - Информиране на клиента за най-новитe предложения, поздравителни картички и текущи промоции. При нежелание има право да откаже, като заяви това на имейла: info@silver.bg

Не е необходима регистрация, за да се направи поръчка от онлайн магазина на Silver.bg. Всеки посетител на инетрнет страницата може да поръча продукт. Трябва да въведете информацията необходима, за да се извърши доставката: име и фамилия, адрес за доставка, имейл адрес и телефонен номер.Можете да посочите точен офис на куриерската фирма, от който да вземете поръчката.

При некоректно въведена информация Silver.bg има правото да не изпълни съответната заявка.

ПОРЪЧКА

Поръчката се извършва посредством избор на артикул и натискане на бутона Купи. От кошницата се избира бутона поръчай и се следват инструкциите на формата.

Всяка заявка се потвърждава от оператор на Silver.bg и чак след това заявката се приема за актуална и започват да текат уговорените срокове.

Офертите съдържат основна информация за предлаганото изделие съобразно вида му, приблизителното тегло и указват за цената му. Офертите са придружени със снимков материал. Възможно е цвета, който е на снимката да се различава от цвета на действителното изделие (особено на камъните и кристалите).

Silver.bg не гарантира за абсолютна точност и безгрешност на информацята, поместена в интернет страницата и не носи отговорност за грешки на сайта.

При изработване на изделията, размерите са приблизителни и е възможно отклонение до 5%.

Указаната в сайта цена се отнася за конкретното тегло на изделието.

В случай, че изработеното бижу се различава по тегло от посоченото в сайта, то цената му също ще бъде променена.

Silver.bg си запазва правото да отказва потвърждаването на заявки и съответно изпълнение на поръчки по свое усмотрение, като в този случай Клиентът ще бъде надлежно информиран по електронен път. Ако бъде отказана поръчка, то това ще бъде без разход за Клиента.

СРОКОВЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ И ДОСТАВКА

При наличност на поръчаните продукти срока за доставка е 3 (три) работни дни от датата на заявка. В противен случай наш сътрудник ще се свърже с Вас за уточняване срока на изпълнение, на доставяне и цената (на доставката).

Доставката се извършва чрез Еконт Експрес освен ако не сте заявили друга куриерска фирма.

Доставка в границите на България е 6 лв.

В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Silver.bg се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока, като може да Ви потърси наказателна отговорност за разходите, които сте причинили.

При получаване на пратката трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.

При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

Silver.bg не носи отговорност за каквото и да е забавяне или невъзможност да изпълни задълженията си при възникването на форсмажорни обстоятелства.

ЦЕНИ И ПЛАЩАНИЯ

Цените, посочени на сайта са в български лева с включен ДДС и се отнасят за един продукт (стока, услуга, артикул) освен ако не е изрично упоменато друго ( за комплектите е обща цена на комплект, а за обиците за чифт). Цените не включват транспортни разходи, както и такса за наложени платеж или извършване на банков превод.

Silver.bg си запазва правото да променя цените на стоките.

При допускане на технически грешки при въвеждане на цените - Silver.bg има право да откаже поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя.

Доставка в границите на България е 6 лв.

Поръчки с обща стойност на стоката над 100 лв. се изпращат до Вас за наша сметка.

 • Банков превод

  При избор на този начин на плащане е необходимо да осъществите банков превод по нашата сметка:

  След което ние изпращаме поръчката и при доставката не дължите нищо на куриера. Сроковете на доставка започват да текат след като парите пристигнат по нашата банкова сметка.

 • Наложен платеж

  Това е заплащане на поръчката Ви на куриера в момента на получаването й. Всички разходи по цената на бижуто и доставката са отбелязани и включени в сумата.

 • Забележка: Плащанията на стока към Silver.bg са неавансови и са съобразени със Закона за задълженията и договорите (ЗЗД).

 

ГАРАНЦИЯ И УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА

Гарантираме, че предлаганите от нас бижута съдържат 92,5% сребро(Ag) и 7,5% мед(Cu), освен филигранните, които са с 95% сребро(Ag) и 5% мед(Cu)

Гарантираме надеждния монтаж на камъните.

Гарантираме за качеството на използваните материали (камъни, кожа и др.)

При закупуване на нашите изделия се издава сертификат за качество, който служи и като гаранционна карта със срок от 1(една) година.

Гаранцията не важи при:

 • - Промяна в цвета на среброто вследствие на контакт с минерална вода, козметични или почисващи препарати.
 • - Наличие на механични повреди (следи от надраскване, удряне, смачкване и др.)
 • - Липса на сертификата издаден при покупката

При невъзможност да се отстрани дефекта или замени изделието, то ние ще Ви върнем заплатената сума в срок от 1 (един) месец, считано от датата на рекламацията.

Гаранционното обслужване, както и доставката от и до клиента са за сметка на Silver.bg

При грижливо отношение и правилна поддръжка гарантираме, че естетическото удоволствие от ползването на нашите бижута ще продължи с години.

Закупената стока може да бъде върната в срок от 7 работни дни от получаването, ако:

 • - не е ползвана
 • - не е с нарушен търговски вид
 • - е придружена с документите, издадени при покупката
 • - са спазени всички условия по член 55 от Закона за защита на потребителите

При връщането на стока транспортните разходи са за сметка на клиента.

Silver.bg връща стойността на покупката в срок от 1 месец, ако са спазени по-горните условия

ОГРАНИЧЕНИЯ

Потребителите на сайта имат право да се ползват свободно от ресурсите на сайта Silver.bg с изключение на ограниченията, описани в настоящите общи условия и други общовалидни ограничения.

Потребителите на сайта Silver.bg нямат право да копират, разпространяват или ползват текстове, картини, образи или части от сайта, без изрично разрешение на Silver.bg.

Потребителите на сайта нямат право да извършват действия, които нарушават общоустановени правила на общуване и комуникация, да извършват злонамерени действия, разпространяване на вируси и др. нарушаващи или увреждащи права или интереси на трети лица.

За всички неуредени въпроси от настоящите Условия между Silver.bg , Клиенти и трети лица се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.