Как да разберем кой размер пръстен носим?

понеделник, 14 септември, 2020 Как да разберем кой размер пръстен носим?

Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато купувате пръстен за себе си или искате да направите изненада на близък човек, е подходящият размер. Не искате да вземете пръстен, който е толкова широк, че да се притеснявате постоянно дали няма да изпадне. Също толкова неприятно е, ако пръстенът е твърде малък и не може изобщо да го сложите. Но как тогава да определим кой размер носим, за да не изпадаме в подобни ситуации? Наистина е  лесно и в следващите редове ще ви покажем няколко прости начина.

Начин 1: използвайте конец, за да откриете правилния размер

Бижутерите отдавна са решили проблема с размерите, като за целта е създадена специална стандартизирана таблица. Размерите, които се предлагат варират от 3  (диаметър 14 мм), до 13 (диаметър 226 мм). Най-често срещаните  размери за жени обикновено са 6, 6,5 и 7, а при мъжете 10, 10.5 и 11. Все пак имайте предвид, че това са средностатистически данни и размерите варират при различните хора. За да бъдете сигурни, че сте избрали подходящ пръстен, било то за себе си или приятелка, ще ви е необходим само конец и линия.

В зависимост от това на кой пръст искате да носите бижуто, измерете обиколката, като прокарате конеца около основата на пръста. Постарайте се да бъдете максимално прецизни при измерването и направете няколко опита, за да получите коректни резултати. Измерете дължината на конеца, която е равна на обиколката на пръста, и вижте на кой размер отговаря тя в таблицата.

Имайте предвид обаче, че при някои хора ставата на пръста е по-широка от основата му, съответно може да ви попречи да сложите бижуто. Ако и вашият случай е такъв, подсигурете се като изберете пръстен, който е с половин размер по-голям.

Това е един изключително лесен начин, с помощта на  който бързо ще определите кой е най-подходящият размер пръстен за вас.

Начин 2: Използвайте пръстен, който носите

Ако просто искате да смените пръстена си или да добавите ново бижу към колекцията си, тогава откриването на правилния размер може да се окаже много по-лесно.

На първо място проверете и вижте дали случайно някъде в опаковката не е останал и етикетът с размера на пръстена, това е най-лесният начин. В случай, че не може да го намерите, не се притеснявайте. В интернет може да откриете схеми с реални размери на пръстените, която да принтирате на лист хартия. След това използвайте пръстена си и го наложете върху схемата, докато откриете точния размер. Тук важното е да се уверите, че сте разпечатали схемата в реален размер, защото иначе измерванията ви ще са грешни.

Начин 3: Специален уред за измерване

Третият и най-прецизен начин са специалните уреди за измерване. Може да се сдобиете с такъв на много достъпна цена и да го използвате всеки път, когато имате нужда. Най-популярните от тях приличат на малка линия, която се увива около пръста и се регулира, така че да пасне. След като сте се уверили, че приляга добре, може да видите какъв е размерът.

Всички тези начини ще ви помогнат да не попадате в неприятна ситуация. И след като вече знаете как да отриете подходящ размер, може спокойно да допълните колекцията си от красиви бижута. Разгледайте предложения на Silver.bg и открийте своето уникално бижу!