Сребърни кръстчета – перфектният подарък за кръщене

петък, 24 юли, 2020 Сребърни кръстчета – перфектният подарък за кръщене

Кръщенето на дете е един от най-важните и сантиментални моменти за цялото семейство. Освен че остава скъп спомен, това е и денят, в който детето официално бива приобщено към Христовата вяра. По тази причина родителите и близките родни се заемат с усилени приготовления, за да протече събитието гладко. Сред най-важните, разбира се, е списъкът с гостите. Ако сте удостоени с честта да сте гост на кръщене, знаете, че е необходимо да изберете и подарък за малкото християнче. 

Ако нямате предишен опит в купуването на подаръци за кръщене, вероятно се чудите какво да изберете. Сребърните кръстчета са чудесен и практичен вариант и няма да сгрешите, ако заложите на тях. В следващите редове ще ви дадем няколко убедителни причини защо да подарите сребърно кръстче за този важен повод. 

  1. Кръстът е един от символите на християнската вяра 

Без значение какъв е поводът, хубаво е подаръкът винаги да носи някаква символика. В случая, кръстчето се свърза пряко със силна вяра в Бог, доброта, смирение и душевна чистота. В християнството този знак е особено почитан и е прието вярващите да носят кръст, който се смята, че има силата да ги предпазва от зло и беди. Добра идея е преди да го поднесете като подарък, той да бъде осветен в църква, което ще му даде още по-голяма сантиментална стойност. 

  1. Подарък, който може да бъде персонализиран 

Още едно голямо предимство на този подарък е, че позволява да бъде персонализиран. Има голямо разнообразие от модели, с различна изработка, орнаменти и украса, от които може да изберете, така че да направите подаръка по-подходящ за детето. Може да подарите само кръстчето или пък да го допълните със синджирче, на което може да бъде носено. Също така, ако имате възможност, гравирайте кръстчето с името на детето, датата на кръщенето или друго кратко послание. 

  1. Среброто не предизвиква алергии

Както знаете, детската кожа може да бъде много чувствителна. Затова родителите внимателно подбират дрешките и аксесоарите, които детето им носи. Обикновените метали могат да предизвикат дискомфорт или дори алергична реакция на кожата, така че избягвайте да подарявате бижута, направени от подобен тип метали. 

Среброто е благороден метал и е хипоалергенно. Това означава, че няма да създаде дразнение, обриви или други неприятни последствия при допир с кожата. Това го прави чудесен избор за бижута и украшения, особено когато те ще бъдат носени от деца. 

  1. Подарък, който ще се запази във времето 

Много често гостите на кръщене решават да ваучер, играчки и дрехи. Тези подаръци обаче се използват от детето за кратко, след което биват изхвърлени, подарени или оставени в някой забравен шкаф. Сребърното кръстче от друга страна може да бъде носено години наред, без това да повлияе на неговото качество и външен вид. Така то ще остане сантиментален спомен, който да напомня за този специален ден и за човека, който го е подарил - именно вие. 

  1. Качество и разнообразие на достъпна цена 

От всичко изброено до тук, може да обобщим, че сребърните кръстчета безспорно предлагат и качество,  и голямо разнообразие. Последното предимство, което е добре да споменем, това е достъпната цена на сребърните бижута и украшения, особено имайки предвид тяхната красота, дълготрайност и големия избор. 

Това бяха 5 убедителни причини защо да изберете сребърно кръстче за подарък, ако сте поканени на кръщене. Гарантираме ви, че този подарък би зарадвал както детето, така и неговото семейство. Разгледайте нашите предложения на https://silver.bg/.