Защо да изберете сребро - любопитни факти и характеристики

четвъртък, 20 януари, 2022 Защо да изберете сребро - любопитни факти и характеристики

Среброто е един от най-разпространените метали, които се използват не само в бижутерията, но и в бита на човека още 4000г. преди новата ера. Както днес, така и тогава среброто е било изключително ценно, но поради крехкостта на метала се налага да бъде в комбинация с друг метал, който да го заздрави и да го направи по-устойчив, като медта. 


Любопитни факти

Един от любопитните факти е, че среброто заема водеща роля сред всички метали, които се използват за бижутерия. А в най-чистата си форма самото сребро е изключително меко. Сребърните йони и като цяло съединения са интересни с това, че успяват да унищожат болестотворни бактерии, вируси, гъбички и водорасли, като в повечето случай се използват живак и олово. Разбира се, за човека се използва сребро, което за разлика от оловото и живака е напълно безопасно и много красиво. Антибактериалното действие на познатото сребро все още е подложено на различни научни изследвания и до днес.


В медицинските произведение е илюстрирано среброто, като там е показано, като свойство за лечение. Историкът Херодот е ползвал вода за пиене, която е консервирана в сребърни съдове и по този начин може да се запази в горещ климат. Освен за пиене, сребърната вода може да се използва и за лечение на бойни рани, както се е правело през 2500г. преди Христа от египетски войници. По този начин раните зараствали много бързо.


Също така, среброто може да се използва за почистване на водни басейни, като това е най-ефективният метод, който не дразни лигавицата, а в Япония, с помощта на сребро, се почиства дори въздухът. А за добро почистване на сребро в домашни условия, може да използвате паста за зъби и дори почистващ препарат за миене на съдове.


Характеристики

Ако все още не сте сигурни, дали да изберете сребро, то веднага ще промените мнението си, след като се запознаете с някои от неговите характеристики, които са изключително интересни и ще ви докажат, че среброто е правилният избор.


На първо място среброто е хилоалергенно. Повечето хора са алергични към никел, като при жените процентът е далеч по-висок. Алергията може да доведе до дразнене по кожата, сърбеж и зачервявания. Други евтини метали също могат да доведат до подобни кожни раздразнения, докато среброто, не. 


Стерлинговото сребро е изключително здраво, това е така, защото среброто е един от благородните метали, като златото. Устойчиво е на надраскване, като бижуто е издръжливо за дълго време, при правилна поддръжка. Освен това, при носене на сребро, може да се насладите на прекрасен блясък без да се налага да се поддържа често.


Освен, че може да се носи самостоятелно, може и да се персонализира, защото самият метал позволява да се изпише красиво вашето име или пък важната дата.


Гъвкавостта на среброто му позволява да бъде в най-различни форми, което прави дизайна му изключително непредвидим. Различните му форми, могат да ви позволяват да го носите, както в ежедневието, така и по специални поводи и да се насладите не елегантността му.


Важно за среброто е, че е изключително достъпно и има голямо разнообразие. Можете много бързо да се сдобиете с интересна колекция от сребърна бижутерия, която да отговаря на всеки повод и всяко събитие. Изключително важно е да се доверявате само на проверени доставчици и специалисти, които да ви гарантират качеството и гаранцият на среброто, което сте решили да закупите. Качеството на среброто не се определя само по печата му, а и по начина, по който е изработено. Именно затова, се доверявайте само на проверени магазини и винаги разчитайте на продавача консултант, който ще ви помогне при избора и ще ви докаже всички тестове и качеството не среброто. Повече информация и качествена бижутерия, може да намерите в нашия онлайн магазина за сребърна бижутерия.