Розов кварц - камъкът на любовта

вторник, 24 август, 2021 Розов кварц - камъкът на любовта

Розовият кварц е лек, полупрозрачен кристал. Използван в бижутерията от асирийците през 800 г. пр. Н. Е.

Някои кристали може да са бледи, докато други са почти лилави на цвят. Розовият кварц е опушен, облачен или бистър, като вода. Камъкът се счита за перфектния сватбен подарък за петгодишнина от сватбата. Най -деликатният и романтичен от всички кристали ... Не напразно той се използва в цялата гама бижута - - обеци, пръстени, мъниста, колиета, висулки, гривни. Също така, има зашеметяващи фигури, издълбани от розов камък.

Розовият кварц е един от любимите камъни на модните къщи за бижута, които със сигурност включват този минерал от най -деликатния нюанс в своите луксозни колекции бижута - Джорджо Армани, MIMI, Pomellato и други.

Нека разкрием свещените тайни и лечебните свойства на розовия кварц.

Легенда за камъка

Афродита, богинята на любовта, веднъж случайно се е нарязала, опитвайки се да спаси любимия си Адонис. Кръвта им се смесва и боядисва кварцовото розово. Така се родил розовият кварц.

В римските митове Купидон подарява на хората мощен розов кристал като символ на страст, щастие и любов.

В древните египетски, китайски и тибетски култури розовият кварц отдавна се смята за камък за красота, както и за символ на любовта.

Лечебната сила на розовия кварц

Кристалът се използва за успокояване на изгаряния и намаляване на мехурите.

Камъкът стимулира правилното функциониране на сърцето и кръвоносната система. Помага за облекчаване на напрежението и стреса, увеличава сърдечната честота и стабилизира неправилната сърдечна честота.

Идеален за недоносени бебета или малки бебета със сърдечна недостатъчност.

Този камък се използва за почистване на течности в клетките на тялото и подпомага освобождаването на примеси.

Помага при заздравяването на бъбреците и надбъбречните жлези, проблеми с гърдите и белите дробове, облекчава кашлицата, успокоява бронхите.

Розовият кварц е особено полезен за женската репродуктивна система, гениталиите и плодовитостта.

Кристалът облекчава след родилната депресия, помага на майките да се лекуват след тежко раждане.

Казват, че розовият кварц предпазва майката и нероденото дете от проблеми по време на бременност благодарение на дълбоката си женска енергия.


Този камък е идеален и за страдащите от депресия, тъй като насърчава бързото възстановяване, независимо дали физически или психически.

Египетската богиня Изида използва свойствата на розов кварц, за да запази статута си на икона за красота.

Днес, както в древен Китай, розовият кварц се използва за направата на скрепер гуа ша заедно с нефрит, лапис лазули и червен яспис.

Магически свойства

Този любовен камък има мека и нежна енергия, която лекува сърцето.

Това се отнася не само за любовта на другите, но преди всичко за любовта към себе си. Розовият кварц насърчава доверие, състрадание и емоционално изцеление.

Помага ви да разберете истинското си аз и да се обичате, независимо в каква ситуация се намирате.

Самосъзнанието и приемането са две от най-прекрасните лечебни сили на кристала. Той също е чудесен камък за хора, които трудно приемат любовта от друг, защото се чувстват недостойни.

Камъкът е еднакво мощен за проявяване на нови взаимоотношения и задълбочаване на съществуващи, независимо дали става въпрос за връзка със себе си, романтичен партньор или приятели и семейство.

Нежните вибрации на розовия кварц успокояват и лекуват всички рани, нанесени на сърцето.

Кристалът разтваря мъките, тревогите, страховете и негодуванията, които потискат способността на сърцето да дава и приема любов.

Формира дълбоко чувство за лична удовлетвореност.

Розовият кварц също е камък за тези, които не са в състояние да се радват на живота, защото никога не са обичали.

Това е лечител за тези вътрешни рани, изтриване на оплаквания и препрограмиране на сърцето, за да приеме безкрайния източник на любов, който произтича от вас. Само като се научите да давате любов на себе си, можете да обичате истински другите.

Розовият кварц е най -важният кристал на сърцето и сърдечната чакра, преподаващ истинската същност на любовта, пречистващ и отварящ сърцето на всички нива.

Ако сърдечната ви чакра е блокирана, може да изпитате признаци на нездравословно поведение в отношенията. Склонни сте към пристрастяване или ревност, доверявате се малко на себе си и на другите, чувствате се недостойни за любов.

Едно от най -невероятните лечебни свойства на розовия кварц е способността му да отвори сърцето ви и да ви върне в равновесие, така че да се чувствате отворени за всички възможности на живота.


Розовият кварц също балансира енергията на ин-ян и привежда всички други чакри в хармония и единство със сърцето.

Този красив камък насърчава възприемчивостта към красотата от всякакъв вид.

Неговите вибрации могат да проникнат в клетъчното ниво и да препрограмират клетките за радост и дълголетие, а не за отчаяние и смърт.

Кристалът помага за разтваряне на гнева и негодуванието, страха и подозрението, носи светлината на изцелението, възраждането на надеждата и вярата в благосклонността на Вселената.