Какво да подарим за сребърна сватба?

четвъртък, 26 март, 2020 Какво да подарим за сребърна сватба?


Дългите години съвместен живот са показателни за силата на една двойка да се справя с житейските предизвикателства и да запази взаимната любов и уважение. Една от специалните годишнини, които семействата по света празнуват, е т.нар. сребърна сватба. Тя се отбелязва при настъпването на 25-тата годишнина от сключването на брака. Като всеки един празник и този  не може да мине без подаръци, които да покажат загрижеността и нестихващата любов към любимия човек. 

Също така е възможно семейството да съберете близките си хора, с които заедно да отбележат това важно събитие. Разбира се, проява на уважение от тяхна страна е да изненадат двойката с красив подарък. Традицията повелява подаръците да бъдат изработени от сребро или частично да съдържат такива мотиви. Ако сте изчерпани от към идеи, не се притеснявайте, в тази статия сме подготвили някои интересни и оригинални варианти за подаръци за сребърна сватба. Вижте кои са те: 

  1. Подновяване на брачните клетви 

Една чудесна идея, която набира сериозна популярност през последните години, не само на Запад, но и в България - това е подобряването на брачните клетви. Този подарък е изключително подходяща идея, за господата, които искат даизненадат любимата жена, като й покажат, че държат на нея и ако могат да избират, отново биха избрали да свържат живота си с нея. Това е събитие, което може да споделите с децата и близките си и със сигурност ще остане един топъл спомен в сърцата на всички присъстващи. Ако харесвате сантименталните изненади, какъв по-добър подарък от този?

  1. Сребърна икона 

Ако пък сте поканени на подобно тържество, един от подаръците, който ще направи силно впечатление е сребърната икона. Тя закриля дома от беди и лоши очи, а също така носи здраве и изцеление. Когато избирате икона, най-добре изберете такава с  лика на Дева Мария - която е закрилница на дома и семейството. Друг подходящ вариант за този случай е икона на  светото семейство, която е хубаво всяко едно семейство да съхранява в дома си. За да разгледате нашите предложения, посетете: https://silver.bg/

  1. Родословно дърво

Още една оригинална идея, която може да подарите на двойка, празнуваща сребърна сватба, е родословно дърво. То е символ на семейството и родовата памет и е чудесен подарък, който ще зарадва всеки. Колкото повече информация имате, толкова по-голямо и персонализирано ще бъде то. Ако не може да се справите сами, може да потърсите услугите на дизайнер, който да Ви помогне за направата на дървото, така че то да изглежда красиво и да вкарате лично послание. Не забравяйте да оставите празни места, за дългоочакваните внуци и правнуци. 

  1. Сребърни бижута и аксесоари за нея 

Ако със съпругата си празнувате 25-тата годишнина от сватбата си, подарък, с който не може да сбъркате, е сребърно бижу. Възможностите за избор са наистина много - пръстен, обеци, гривна, колие и т.н. Още една интересна възможност са брошките - класически аксесоар, който е запазена марка на стилните дами. Всички те позволяват да ги направите една идея по-персонални, добавяйки гравирано послание или избирайки елементи със специална символика. Така ще накарате Вашата дама ще сияе и с удоволствие ще носи този аксесоар, напомняйки и всеки път за Вас. 

  1. Сребърни бижута  и аксесоари за него

При господата, сребърните аксесоари са също чудесен избор. Какво да вземете в голяма степен зависи от стила на мъжа и това дали носи бижута. Възможностите са пръстени, гривни и синджири. Също така, ако джентълменът е почитател на официалното облекло или често му се налага да носи ризи и костюми, то чифт сребърни ръкавели ще бъдат отличен аксесоар, който да подчертае стилното му излъчване.  Ако не сте суеверни, часовник с гравиран надпис със сигурност ще му хареса, освен това е и практичен аксесоар.

  1. Пътешествие 

Последната идея е малко встрани от традицията да се подарява сребро, но пък това не означава, че не може да я реализирате. В крайна сметка, идеята на годишнините е да си припомните времето, което сте преживели заедно и да празнувате любовта и уважението помежду ви. Затова почивка до дестинация, която досега не сте посещавали, е чудесен подарък, който ще внесе нови емоции и топли спомени в семейната Ви история. Ако тази идея Ви допада, резервирайте почивката от рано и организирайте отпуските, за да сте сигурни, че всичко ще е по план. 

Това бяха няколко идеи за подаръци за сребърна сватба - една от най-значимите семейни годишнини. И все пак не забравяйте, че животът е като книга. Не е важно колко е дълга, а колко добре сте разказали историята. Затова пишете съвместната Ви история с обич, отдаденост и грижовност и ние Ви гарантираме, че Вашата книгата ще се бъде дълга и добра.