Сребърна сватба - Как да отбележим годишнина от сватбата?

сряда, 13 юни, 2018 Сребърна сватба - Как да отбележим годишнина от сватбата?

Годишнините са чудесно време да покажете на любимия си колко много ги оценявате и помните деня, в който се състоя специално събитие за Вас. Някои двойки празнуват деня, в който са се запознали за първи път, други в деня, в който е настъпило предложението за брак, и разбира се, почти всички семейни двойки празнуват годишната дата на сватбата си. В повечето култури годишнината от сватбата се смята за важен повод и обикновено се празнува по значим начин. Ще Ви покажем какво означава времето, прекарано със сродната Ви душа, година по година.

Видове годишнини

Всяка година от сватбата символизира нещо специално от изминалото до тук време. Също така всяко отпразнуване на годишнината има определена тема, традиция и подходящ подарък

❖ 1 година – Хартиена сватба; подходящи подаръци : часовници, цветя, парфюми, цветен декор, свещи, перли.

❖5 години – Дървена сватба; подходящи подаръци : цветя, дървени мебели, ръчно направени дървени фигури, скулптури, кутия за бижута, сребърни бижута, сапфир.

❖10 години – Тенекиена сватба; подходящи подаръци : тенекиени или алуминиеви орнаменти, скулптури, посуда, цветя, диаманти, сребро.

❖ 15 години – Кристална сватба; подходящи подаръци : кристални предмети за дома, рози, рубини, бижута, часовник.

❖ 20 години – Порцеланова сватба; подходящи подаръци :  порцеланови орнаменти, вази, чинии, посуда, вази за цветя, тенекиени бижута.

❖ 25 години – Сребърна сватба; подходящи подаръци : сребро, сребърна посуда, сребърни бижута.

❖ 30 години – Перлена сватба; подходящи подаръци : перли, диаманти, цветя.

❖ 40 години – Рубинена сватба; подходящи подаръци : рубини, рози.

❖ 50 години – Златна сватба; подходящи подаръци : злато, златни бижута, жълти рози.

❖60 години – Диамантена сватба; подходящи подаръци : бели рози, орхидея, диаманти, диамантeни бижута.

 

Разбира се подаръците за всяка годишнина от сватбата Ви не са най-важният елемент от този празник. Отпразнувайте времето, което сте прекарали заедно, усилията, които сте положили, за да стигнете до тук, любовта и хармонията, която сте успели да задържите толкова време. Повечето хора предпочитат да отпразнуват Сребърната и Златната си сватба, сякаш се женят още веднъж. Защото, ако са минали 25 или 50 години откакто сте казали заветното „Да“, то тогава наистина си заслужава да го отпразнувате по специален начин.

Сребърна сватба

Сватбените юбилеи са идеална възможност да покажете на любимия ви мястото, което те притежават в сърцето ви. Сега е времето да оцените, че сте едни от малкото късметлии. Сватбените годишнини са празнувани в продължение на стотици години, като Светата Римска империя определя стандарта за годишнини за подаръци днес. 25-годишнина от брака са отбелязали, че римските мъже са украсявали жените си със сребърен венец, а след 50 години подаръкът станал златен.

Меден месец

Първият Ви меден месец вероятно е било едно незабравимо пътешествие, изпълнено с надежда за бъдещето, и обещание за още много години, като любяща двойка. Върнете обратно романтиката на тези първи дни заедно, като посетите мястото, където сте се оженили. Ако имате късмет, можете дори да останете в същия хотел, да посетите същите места и да ядете в същите ресторанти. Върнете се на мястото, където е започнало вашето пътуване, и спомените със сигурност ще нахлуят обратно. Празнуването на брака ви е смисълът на сребърна годишнина на сватбата.

Бъдеще

25 години вече са изчезнали, но имате ли някакви планове за следващите 25? Първите 25 години от брака Ви вероятно са включвали отглеждане на семейство, преследване на кариера и печелене на пари, но какво да очакваме с нетърпение, че сте направили всичко това? Седнете заедно и планирайте местата, които искате да посетите, целите, които искате да постигнете, и новите преживявания, които искате да се насладите заедно. След 25 години Вашите отговорности са сравнително по-малко, което означава, че е време да изпитате нещо съвсем различно от нормалното. Какво ще кажете за скок с бънджи? Може да пробвате програмиране или да се научите как да рисувате. Изберете дейност, която бихте искали да опитате и просто го направете. Ще се насладите на тази нова връзка и кой знае, може да ви накара да се почувствате 10 години по-млади.

Планирайте предварително

Животът е пълен с възходи и падения, изпитания и турбуленции - всички те затрудняват връзката, а когато сте женени от 25 години, определено сте преживели много бури. Именно поради тази причина е добре да планирате нещо специално и да се насладите на спокойните води, дори ако това е само за един ден. Съвременният начин на живот оставя малко свободно време, за да се наслаждавате на компанията на хора, които са толкова значими за вас, така че защо не се възползвате от тази възможност да ги съберете заедно и да отпразнувате връзката, която всички споделяте. Може да отнеме известно време за организиране, но си струва. Ако имате приятели и семейство, пуснати по целия свят, сребърната сватба е основателна причина да ги съберете отново.                    Обмислете добре мястото, на което ще се състои Вашият специален празник. В зависимост от бюджета Ви, можете да спретнете домашно празненство в някоя градина или да наемете зала за повода. Решете дали кетъринг ще се погрижи за храната Ви или сте уверени, че заедно с помощта на няколко сръчни роднини ще сготвите, така че всички да оближат пръстите си.

Не забравяйте да се съсредоточите върху  партньора в живота

Ви, който сте избрали и поели ангажимент, защото той/тя ще бъдат тези, които ще са залепени за Вас от самото начало и са тези, които ще се придържат към вас до края. Отбелязването на това събитие е жизненоважно и Вашият партньор ще Ви обича още повече за това.

Не забравяйте да отпразнувате символично Сребърната си сватба с уникалните гравирани сребърни бижута от Silver.bg. Любовта не е толкова проста, колкото светлината на свещите и розите. Любовта е ежедневие, отнема време, изисква време да бъде там, с отворени ръце и сърце. Любовта е един друг специален живот, който споделяте само Вие.