Среброто – намира ли приложение в медицината?

сряда, 18 април, 2018 Среброто – намира ли приложение в медицината?

Още от древността, медицинската употреба на среброто определено е била позната. Но никой не е могъл да обясни защо този метал може да се използва за лекарски цели. Още 4-то хилядолетие преди Христа, среброто се е използвало за третиране на множество заболявания. Как този благороден метал намира приложение в медицината? Може да научите от тази статия. Ние от Silver.bg се стремим да задоволим и най-нестандартните „сребърни“ предпочитания и вкусове на най-добра цена. Ние следваме идеята, че качеството е това, с което не трябва да правим компромиси. На сайта ни може да намерите разнообразие от сребърни бижута, които ние произвеждаме и някои предложения на наши клиенти.

Как среброто намира приложение в медицината?

Както знаете, среброто е благороден метал. Древните медици са намерили приложение на среброто в медицината. Изработвали са шишенца за лекарства, монети, разтвори като оксиди, нитрати и хирургични конци. Освен това, среброто се е ползвало и за борба с микробите и лечение на увредени тъкани. Интересното е, че и днес среброто е много актуален метал за употреба в медицината. Но най-актуален остава в областта на алтернативната медицина. В крайна сметка, днес хората търсят отговори на своите въпроси, свързани със здравето точно в алтернативната медицина, като се надяват да получат и изключително точни отговори.

В по-късното развитие на медицинската наука, среброто е имало принос и за радиологията. След това се превръща и в основно антибактериално средство, което всъщност е замествало днешните антибиотици.

Какви са здравните ползи от среброто?

Смята се, че среброто спомага при много заболявания. Въпреки че се използва като алтернатива на някои антибиотици, хората казват, че този благороден метал има както антивирусни така и противогъбични способности. Именно защото среброто се справя с новите вируси и бактерии, сигурно сте чували за антибактериалното чудо – сребърна вода. Тази вода и приложението на среброто може да се окаже и отговор за лечението на по-опасни болести като птичи грип и свински грип дори. Може да бъде лек и за инфекциозни болести, които са заплаха за нашето здраве. Колоидното сребро убива всички микроорганизми и има влияние както върху бактерии и гъбички, така и върху вирусите. А, когато използвате тази сребърна вода, всички тези вредителите загиват. Когато лекарите я инжектират, те я прилагат при СПИН, кисти и тумори. При пневмонии, астми, бронхити и други, се правят инхалации със сребърните води. Ако директно я приемате, пречиствате организма от токсините. Промивките са за инфекции в устната кухина, изгаряния, акне, бяло течение и други. Не се притеснявайте да приемате кислородна вода, няма начин да Ви навреди. Дори има изследвания, които доказват, че среброто действа като имуностимулант.

Как сами да направите естествен лек срещу грип?

Предлагаме Ви една рецепта, които сами в домашни условия да направите и да предотвратите настинка или грип. За целта, необходима Ви е сребърна вода (вода от колоидно сребро). Тази вода се използва като естествен антибиотик. Тя не е токсична и поради това си свойство, третира вируси, бактерии и гъбички. Много лекари установяват, че сребърната вода стимулира естествената способност на организма за самоизлекуване и така се създава естествен баланс на всички нива в организма. В такава колоидна форма, среброто не уврежда нито ензимите в тъканите, нито органите. Може да го консумирате повече време без никакви увреждания. А, за да си направите сребърна вода, Ви е трябва сребро от най-висока проба 999/1000. Тя се прилага по различни начини- чрез промивки, инжектиране, накапване, инхалации и други.

Всъщност антимикробният ефект на среброто е по-висок от този на повечето антибиотици. Освен това, среброто не предизвиква странични ефектни като понижен имунитет, алергии, отравяне на организма, докато приемането на някои антибиотици водят точно да такива ефекти. Благодарение на напредъка на технологиите, които позволяват създаването на нови продукти от чисто сребро, какъвто е колоидния разтвор, се наблюдава голям интерес към употребата на среброто като лекарство. Макар действието на благородните метали да е известно от древността, днес съвременната  медицина продължава да използва среброто като се бори ефективно с  всички инфекции.

Не пропускайте да разгледате нашите предложения за сребърни бижута или да се възползвате от нашите услуги като ремонт или гравиране на сребро.