9 неща, с които да почистите сребро брилянтно

понеделник, 23 април, 2018 9 неща, с които да почистите сребро брилянтно

Сребърните Ви бижута изглеждат опетнени и мрачни? Това не е проблем, след като можете да ги накарате да заблестят за нула време и то без да си плащате за услугата. Всичките материали, от които имате нужда, можете да намерите вкъщи. Ето как бързо и лесно да почистите среброто си сами:

Алуминиево фолио

Тази „рецепта“ за почистване с алуминиево фолио е лесна и достъпна. Трябва Ви един литър вода, една супена лъжица сода за хляб и едно парче алуминиево фолио, които трябва да кипнат. Сложете сребърните си бижута в съда за около десет секунди (може и повече, в зависимост от замърсяването на среброто), след което ги извадете с помощта на пинсети или кухненски щипки. Ако натрупването на замърсяване продължава, ще трябва да полирате среброто си със следната рецепта: направете гъста паста с ¼ чаша сода за хляб и две супени лъжици вода. Нанесете с влажна гъба, изплакнете и изсушете след това.

Перилен препарат

Друг начин да почистите среброто е да приготвите средна по размер купа с алуминиево фолио и гореща вода. Добавете една супена лъжица прахообразен перилен препарат, след което накиснете бижутата си за една минута. Изплакнете с чиста вода и оставете да се изсъхне.

Кетчуп

Може и да Ви звучи нелепо, но кетчупът помага. Ето как да полирате среброто си с този известен сос: Нанесете върху хартия/салфетка малко количество кетчуп и леко разтрийте по потъмнелите области. Ако среброто Ви не стане по-бляскаво, тогава го оставете да престои около 15 минути с кетчупа. Отмийте и изплакнете добре. Четка за зъби може да е полезна, ако почистване предмети с дупки и цепнатини, които не можете да достигнете с кърпа.

Царевично нишесте

Паста от царевично нишесте и вода ще направи среброто Ви да изглежда като ново. Нанесете сместа с влажна кърпа, оставете да изсъхне и изтрийте с нещо леко абразивно.

Дезинфектант за ръце

Не само че дезинфектантът се бори с микробите, но и е чудесен метод за полиране на сребърни предмети. Намажете върху мека кърпа няколко капки и изтрийте замърсените участъци.

Паста за зъби

Изстискайте малко количество паста за зъби върху парцал и полирайте среброто си. Изплакнете след това и оставете да изсъхне. Пастата за зъби може да реши много други проблеми вкъщи, които нямат нищо общо със зъбите. Добре е да използвате продукт, който притежава ексфолиращ ефект, за да почистите добре различни детайли, камъни или гравирано сребро. И когато става въпрос за гравирани бижута, Silver.bg ще изработи специално за Вас нещо уникално и единствено по рода си.

Препарат за стъкло

Ето как да се справите с две домакински задължения едновременно. Напръскайте малко от спрея за почистване на  прозореца на парцал или четка за зъби и го използвайте, за да почистите нежно сребърното си сребро. Би трябвало да възстановите среброто си в оригиналното му лъскаво състояние.

Оцет

Оцетът е универсален инструмент за почистване на всякакви замърсявания. Накиснете сребърните си бижута в ½ чаша оцет, две супени лъжици сода за хляб и оставете така до два или три часа. Изплакнете със студена вода и ги изсушете добре.

Амоняк

Ще можете да върнете блясъка на среброто, ако го накиснете за десет минути в разтвор от една чаша топла вода и ½ чаша чист амоняк. Почистете нежно и внимателно, след което оставете да изсъхне върху кърпа.

Други известни методи

Комбинацията от сол и лимон прави невероятен домашно произведен продукт за почистване на сребро. Можете да използвате и други неща като: балсам за коса, газирана вода с лимон, дори тебешир. Почиствайте редовно, за да не се натрупва замърсяване, което не може да бъде предотвратено. Ако се наложи комбинирайте няколко метода, за да постигнете желания ефект.

Това са някои от най-разпространените методи за почистване на сребро, които ще накарат бижута Ви да заблести от ново. Silver.bg предлагаме разнообразие от сребърни обеци, сребърни медальони, сребърни пръстени и комплекти, с които да завършите визията си или зарадвате любимите.