Защо да изберем сребърно бижу?

сряда, 24 октомври, 2018 Защо да изберем сребърно бижу?

Сребърните бижута, които се продават на българския пазар, са с добро качество и красив дизайн. Среброто подхожда на всеки стил и е непретенциозно за разлика от златото. Освен това е евтино и е по джоба на много дами. Но само това ли са причините да изберем сребърна бижутерия?

Среброто е антиалергично и е благороден метал

Има хора, които са алергични към злато, никел и не могат да носят друго, освен сребро или антиалергичната медицинска стомана, която напоследък е все по-модерна. Ако искате обаче, да носите благороден метал и бижуто ви да има и материална, не само сантиментална стойност, изберете среброто. Ако решите да го продавате, няма да спечелите много, за разлика от златото, но вие ще сте избрали бижу, което ще става все по-ценно с времето и няма да предизвиква алергии у вас.

Среброто може да се комбинира с полускъпоценни камъни и кристали

Все по-модерни са сребърните бижута с кристали. Кристалите са ефектно допълнение към вечерен, сватбен, коктейлен, ежедневен или абитуриентски тоалет. Те пасват на различно облекло. По-непретенциозни са, за разлика от скъпоценните камъни, които са и доста скъпи.

Ако комбинирате среброто с полускъпоценни камъни, то знайте, че ще сте неутразими. Пъстър турмалин, тайнствен тюркоаз, още по-загадъчен опал, може да изберете камъни, според стила си на обличане, предпочитанията за цвят или зодиакалния знак. Почти всички камъни, могат да се поставят в сребърна обковка.

Среброто е евтино

Както казахме, среброто се купува и продава за стотинки от златарите, но когато се прибави изработката, камъните, бижуто става скъпо. Въпреки това сребърните накити са едни от най-евтините. Когато носите сребро, няма да се притеснявате, че могат да ви оберат, както е със златото. А няма да се съобразявате с украшенията си в стила си на обличане.

Мъжете също харесват среброто

Мъжката половина от населението, също харесва сребро. То е елегантно допълнение към изчистения мъжки стил. За разлика от златото, което издава богатство, а съчетано със спортни дрехи, и лош стил, то среброто може да се носи почти с всичко и навсякъде. За мъжете също се предлагат бижута с камъни, но шлифовката е по-геометрична, за разлика от заоблените форми при накитите на жените. Ако сте от силния пол, дори и да не харесвате бижута, може да сложите сребърна игла за вратовръзка, сребърни копчета за ръкавели или да използвате щипка за банкноти от сребро, в портфейла си.

Сребърни часовници

Ако не ви се носят бижута, но искате, все пак, нещо по-скъпо, което да поставите върху себе си, часовниците със сребърна верижка са добър вариант. Те ще създадат стилен облик на тоалета ви и ще направят визията ви неповторима.

Съчетанието на сребро и кожа

Преди известно време, хит на пазара беше комбинацията от кожа и сребро. Вие също може да си направите подобна, като завържете на самозатягаща се кожена връвка, сребърен медальон или висулка. Стои прекрасно, особено ако бижуто е с камъни. Представете си наситено кафяв кехлибар, в сребърна касета, който е завързан на светло кафява или топло жълта каишка, а може и оранжева. Разбира се, може да си купите и готово бижу с кожа и сребро.

Сребърните бижута са подходящи за всеки пол и възраст

За разлика от медицинската стомана, която е подходяща за млади хора или златото, което не отива на много възрастните, среброто е идеално за бижу, което да се носи от бебе до баба. Красотата на среброто, прилича на всеки тип фигура, лице, цвят на косата и т.н. Сребърните бижута са подходящи за жени, деца, мъже, по-възрастни хора, като създават неповторимо очарование, когато са комбинирани с подходящо облекло.