Типове бижута според формата на лицето и фигурата

сряда, 29 май, 2013 Типове бижута според формата на лицето и фигурата

Подходящото сребърно бижу може да подчертае най-доброто от външността ви, точно както добрите щрихи придават завършения вид на всяка картина. Обеците приковават погледите към лицето. Колиетата фокусират вниманието към лицето, врата, бюста и дори талията. Пръстените и гривните са изключително подходящ аксесоар за хората, които „говорят с ръцете си“. А, освен, че ще подчертаят най-доброто от облика, бижутата могат да държат погледите далеч от проблемните зони.

Обикновено ги свързваме с най-популярните марки и последните модни тенденции, но забравяме, че сребърните бижута са като дрехите - трябва да паснат на фигурата и стила ни - в противен случай могат да доведат до неприятни последствия за външния вид. За това височината, теглото и структурата на костите са важни елементи при избора на бижу.

Обици

Блясъкът на скъпоценните камъни и поклащането на обеци могат да предизвикат незабавно внимание към лицето на една жена, наблягайки върху определени зони. Изберете сребърни обици, които да контрастират на формата на лицето ви.

На високите дами най-добре прилягат дългите, висящи обици. Геометричните форми правят по-едрите жени - изключително привлекателни. Сребърни обици с формата на криле или мидени черупки, създават у по-ниските дами чувството, че изглеждат по-високи, като същевременно намаляват дължината на носа.

За жените с нормална височина изборът на сребърни обеци граничи с прическата и структурата на лицето. По-малките обеци се губят из дългите и тъмни женски коси. На овалните лица подхождат аксесоари със всякакви очертания, но особено уместни са заострените форми, защото придават очарователен контраст.

Големите кръгли обеци смекчава формата на квадратни, правоъгълни и много тънки лица. Докато широките модели обеци намаляват дължината на правоъгълните физиономии. Дамите със сърцевидни лица трябва да търсят модели с широко дъно, за да смекчат остротата на брадичката си.

В случай, че притежавате овално лице за вас са: дълги, продълговати и правоъгълни сребърни обеци, които да разчупят кръглата форма.

Колиета

Средните на височина и ръст жени, тези с овални лица и високите, слаби дами могат да носят почти всякакъв тип сребърно колие. За високите жени са напълно подходящи и огърлици с перли или камъни. А, също и сребърна верижка около самия врат.

Дамите с правоъгълно лице се нуждаят от бижута, които да прикрият издължените форми. U-образно колие по врата би редуцирало дължината и разчупило ъглите, изглаждайки чертите на лицето. Същото се отнася и за триъгълни и сърцевидни физиономии.

Дългите сребърни колиета удължават квадратните и овални лица. С тях, дори закръглените дами изглеждат по-високи и слаби.

Гривни

Широките сребърни гривни прилягат идеално на обикновената жена, правейки я необикновено привлекателна. Тесните обръчи и ленти за китка са отлично допълнение към облеклото на по-ниските дами. Докато широките гривни балансират по-пълните фигури.

Пръстени

Така, както останалите сребърни бижута, пръстените също влияят по различен начин на формата на тялото. Високите и стройни дами могат да носят всякакви халки и пръстени, докато за по-ниските представителки на нежния пол са подходящи овалните и по-тънки пръстени.