Сребърни бижута от миналото - модерни днес

вторник, 13 ноември, 2018 Сребърни бижута от миналото - модерни днес

Кои сребърни бижута от миналото са модерни днес? Ако следвате модната индустрия и модните тенденции, ще се съгласите с нас, че модата е циклична. Ако го кажем по-просто, всички модни „неща“, изгубени в историята, се връщат след време.

Много дрехи и обувки от миналото в наше време станаха неразделна част от гардероба на всяка жена. И това не може да не ни радва, защото след време ние започваме да скучаем по някои образи, силуети. И повярвайте, сребърните бижута от миналото не са изключение. Сребърни украшения, прибрани за дълго време в кутии, за които не сме се сещали. Но дойде време да ги извадим, защото сребърните бижута от миналото вече са модерни и днес.

Погледнете в скрина на баба. От по-старото поколение винаги има неща, които могат да бъдат наречени семейни реликви. Някои момичета вече са извадили шикозно орнаментирани шалове и ги слагат върху кожените якета. Други са намерили широкопола шапка и я комбинират с модерно палто. Аксесоарите са неизменна част от всеки тоалет. Струва си да извадим от скрина на баба и медальоните с натурални камъни , защото тези бижута за врата сега са много модерни.

В тази статия ще ви разкажем за някои сребърни бижута, които се върнаха от миналото и станаха невероятно полезни за съставяне на всякакви образи.

 

Сребърни  брошки

Сребърните брошки от миналото като цяло са едно много красиво и стилно бижу. Те мога да бъдат най-разнообразни - абстрактни или геометрични форми, игриви рисунки или невероятни изображения. Всяка брошка има свое собствено приложение. Сребърна брошка с красива абстракция с камъни може да бъде поставена на ревера на палтото. Сребърна брошка във формата на растение или животно ще изглежда хармонично върху плетена жилетка, а с геометрични форми ще подчертае добре сако или жакет. Но приложението на брошката не свършва до тук. Можете да използвате сребърна брошка на шапка, риза или шал. И дори на чантата можете да окачите интересна брошка.

Към брошките се отнасят и сребърните игли. Най-често те са много прости и чисти, декорирани само с един елемент – камъче, перла, плетеница. Такъв мил аксесоар изглежда женствено и ще стане акцент на всеки образ.

В каталога на интернет магазина Silver.bg си струва да обърнете внимание на Сребърна брошка HBr 1 , която изглежда не само стилно, но и скъпо.

 

Сребърни пръстени

Пръстенът е едно от най-древните бижута, измислени от човека. Той е съществувал в продължение на много хиляди години и през това време е преживял огромен брой други изобретения. Променя се модата, епохите, възникват нови народи, старите изчезват, а пръстените продължават да се правят и носят в различни части на света.

На първия етап от своето съществуване те носели ритуални и защитни функции, защитавайки собственика си от зло, но от времето на древния Египет започват да се използват в съвременната форма - като декорация.

Освен това, в повечето народи, пръстените са правени от най-достъпния метал - сребро, което по-лесно да се обработва поради своята мекота. А за красота и като определени символи, те се украсяват с естествени камъни, за всяка местност свои.

И от скрина на баба извадихме големите сребърни пръстени, защото тези сребърни бижута от миналото са актуални и днес.

От сребърните бижута от миналото достойно украшение за шията е медальонът с камъни.

Медальоните с камъни са не само благородно и женствено бижу, но и модерно днес. Те не са вече аксесоар от миналото. Сега това е приятно и стилно допълнение към всеки образ. Не е нужно да ги носите само с рокля. Красивите мъниста, изработени от естествен камък и сребро, ще изглеждат интересно както със строг костюм, така и с разкъсани дънки и стилна фланелка с щампа. Те могат да бъдат с малки или големи камъни.

 

Обици – халки

Сребърните бижута от миналото модерни и днес. Обиците - халки периодично стават модерни, така че в колекцията на почти всяко момиче има такива в кутията за бижута. Тези обеци също се наричат конго. Диаметърът на самия пръстен може да бъде от 2 сантиметра до 12 см. Дебелината на пръстена може да бъде (диаметър на тръбата) както 2 мм., така и  5-6 мм. Тези обеци са подходящи както за момичета с дълга коса, така и за къси прически. Сребърните обици - халки винаги са забележими и грандиозни. Ето защо съветваме всяко момиче, ако все още няма такива обеци, да си купи конго-обеци сега.

Разровете скрина на баба, прегледайте старите бижута на мама и намерете сребърни бижута от миналото, за да бъдете модерни днес. А ако не намерите не е беда, на пазара се предлага огромно разнообразие на сребърни бижута, с които можете да подчертаете своята индивидуалност.