Среброто в интериора – актуално и оригинално

вторник, 5 февруари, 2019 Среброто в интериора – актуално и оригинално

Среброто в интериора активно се използва още в зората на формирането на отделните държави. Така, в древен Рим, къщите били украсявани с на приложното изкуство: чаши, съдове, монети от сребро. Среброто е метал, който се счита за (и продължава да бъде) „абсолютно стерилен“.

В Византия обзавеждането се изработвало изцяло от сребро, но такова обзавеждане е достъпно само за някои избрани. Египтяните имали специални чувства към среброто и затова жилищата на местното благородство винаги било украсено с големи сребърни вази с релефни изображения. Французите задават тенденция да украсяват своята територия на комфорт с часовници и свещници, а британците обикновено използват само сребърни прибори, чинии, като ги издигат в култов ранг.

 

Среброто в модерният интериор


Използването на скъпоценни благородни метали в съвременния интериор е актуална тенденция на наше време. По своята същност среброто е активно, динамично, създава изключителен контраст, а неговия ненатрапчив блясък придава на помещението особен чар. С правилната комбинация от сребърни изделия в декора и мебелни решения, можете да получите уникален, понякога еклектичен, но хармоничен стил.

 

Правила за използване на сребро в интериора


Експерти в областта на проектирането отделиха няколко основни правила за използването на сребро в оформянето на жилищни пространства:

Правило номер 1 - помещението трябва да съдържа оптималното количество сребърни предмети. Много е важно да не претрупате личната ви територия на комфорт с такива допълнения, но и да не се скъпите за декора. За да намерите тази „сребърна среда“, полезно е да използвате самодостатъчни декоративни елементи: свещници, канделабри и др.

Правило номер 2 - сребърните аксесоари създават определен баланс, те са връзка между мебели и текстил. Например, бохемски часовник на масата ще помогне за пресъздаването на вътрешния баланс. Подобни елементи са органично се съчетават с тъмни тонове на мебелите и текстил с контрастни светли нюанси.

Правило номер 3 - украсяването на масата със сребро е правилото на добрия тон в обществото. При пристигането на гостите или просто като знак на уважение, преди всичко, можете да се добавите към масата за хранене незаменими сребърни блюда. Тези привидно дреболии са важни компоненти на интериора, от тях се създава настроение - романтично, вдъхновено, леко!

Правило номер 4 - не се страхувайте да комбинирате благородни метали. Например, ако вече има декор от злато, той деликатно се разрежда със сребро. Ако помещението е осветено с полилей с позлатени елементи, а паркетът е покрит с килим със златни нишки, на централното място трябва да има сребърна ваза за цветя и да се допълни със свежа цветна композиция.

Правило номер 5 – обичайте среброто! То не е толкова капризно като златото, добре се съчетава с интериори в различни стилове: модерен, класически, скандинавски и дори шибби-шик. Универсалният метал може да се използва навсякъде: във всекидневната, спалнята, кухнята и т.н.

Сравнете: по-ранните сребърни свещници бяха считани за обекти на гордост на благородството и символ на принадлежност към специален клан, а днес определено е знак за изтънчен вкус, което позволява на собственика му да оформи интериора правилно. Важното е да се подходи към процеса с въображение и творчество, а интериорът ще блести с нотки на аристокрацията и благородството! А ако искате да поглезите себе си или ваш близък. разгледайте огромното ни разнообразие от сребърни медальони и сребърни обеци