Среброто подобрява здравословното състояние и духа

петък, 26 април, 2013 Среброто подобрява здравословното състояние и духа

Среброто е благороден метал, познат на човечеството от дълбока древност. В днешно време се използва главно за направата на бижута, накити и изящни предмети с висока стойност. Неговите позиции на фондoвия пазар го превръщат в отлично средство за инвестиции. Но, малко хора знаят, че среброто и сребърните бижута оказват благоприятно въздействие върху тялото и духа. С него са свързани множество древни и съвременни поверия.

Свойствата на всяко сребърно бижу съответстват преди всичко със способността му, да бъде искрящо украшение. То, обаче помага на хората да блестят не само отвън, но и отвътре. Среброто умее да съхранява в себе си прекрасните емоции, като в същото време премахва негативните мисли, стреса и натрупаното духовно напрежение.

Още древните гърци забелязали лечебните свойства на среброто. Те установили, че хората, които използват сребърни прибори за хранене, не се поддават на болести и инфекции. Среброто регулира киселинно-алкалния баланс на организма. Дори се твърди, че благородния метал подобрява вкусовите качества на храната, която консумираме.

Вярва се, че носенето на сребърни пръстени влияе благоприятно на организма, в зависимост от това, на кой пръст е поставен накита. Ако го сложим на безименния пръст, той ще понижи кръвното налягане, благодарение на способността да нормализира кръвообръщението и да успокоява сърцето. Сребърния пръстен на показалеца, намалява бръчките и спомага за работата на червата. Украшението заздравява сърцето, ако се носи на кутрето на лявата ръка. От дълбоки времена се смята, че металът е свързан с нервната система. За тази цел се носят сребърни колиета и синджири на врата.

Макар, среброто и сребърните бижута да влияят на духовното и здравословно състояние, се наблюдава и обратното. Отрицателните човешки емоции могат да са в основата на почерняването на сребърните бижута.