Сребърни колиета с перли - как се образуват и защо са толкова желани

понеделник, 28 октомври, 2013 Сребърни колиета с перли - как се образуват и защо са толкова желани

Колиетата изработени от сребро и перли са сред най-съблазнителните и предпочитани бижута, още от незапомнени времена. Те разполагат с висока естетическа стойност, която се дължи на атрактивните цветове на перлите и благородния пигмент на среброто. Освен това са страхотен подарък и прелестен завършек на елегантната дамска визия. Но знаете ли, че този тип бижута извървяват бавен и сложен, почти вълшебен процес, преди да украсят женския врат?

Почти всички ние сме запознати с добива и преработката на сребро, които започват от природата и стигат до професионалните бижутерии, докато образуването на перли е мистерия за много хора. На практика, те се формират във вътрешността на солени и сладководни миди, чрез чисто естествен процес. Когато твърда частица попадне под черупката, това започва да дразни мидата. Тя отделя седеф, който обвива частицата в продължение на години.

Тъй като вероятността външна частица да попадне в мида е изключително малка, се използва човешка намеса за да се стимулира образуването на бисери. Този процес се нарича култивиране на перли и се практикува в специално създадени ферми за отглеждане на бисерни миди.

Стойността на перлите в бижутерията се определя от качеството им, естествения блясък и цвят. Сребърните колиета с перли се превръщат във все по-желан моден аксесоар, независимо дали бисерите са в светла или тъмна гама, благодарение на тяхната достъпна цена и изящен завършек.

 

Прелестните бижута от рог и сребро са друго естествено съчетание от природата, което притежава изключителен стил и красота.