Скъпоценният камък Розов кварц

понеделник, 15 юни, 2015 Скъпоценният камък Розов кварц

Характеристики:

Розовият кварц е камъка на безусловната любов. Това е най-важният камък за сърцето и сърдечната чакра. Този камък пречиства и отваря сърцето да чувства безусловна любов към себе си, като носи спокойствие при вътрешни травми. За привличане на любов задължително се носи розов кварц. Поставен до леглото той привлича любов и хармония в живота. Камъкът премахва негативна енергия като я заменя с любовни вибрации. Усилва чувствата на съчувствие и съпричастност, подпомага при необходими промени. Много подходящ за кризи на средната възраст. На емоционално ниво розовият кварц е невероятно лечебно средство. Ако не сте обичани, камъкът привлича любовта към вас като ви помага първо да заобичате себе си, за да отворите сърцето си за любовта на околните. Лекува загуби и скръб. Камъкът усилва себеуважението и себеприемането, самоувереността.

Цветът на розовия кварц е бледорозов. Находища на розов кварц има в САЩ, Бразилия, Южна Африка, Индия, Мадагаскар и Япония.

Натиснете тук за да разгледате нашата колекция от бижута с розов кварц.

Как да присъства в ежедневието:

Много благориятен за носене като бижу – привлича любов и хармония. Ако се държи в ръце положителните твърдения се засилват. Поставен в дома до леглото привлича любовта и спокойствието.

Лечебни свойства:

Розовият кварц подсилва физически сърцето и кръвоносната система, подпомага при проблеми на белите дробове, надбъбречни жлези. Според различни източници камъкът активира и увеличава плодовитостта.

Розовият кварц и зодиакалните знаци:

Камъните на зодиакалния знак заземяват и засилват божествената енергия. Всеки от дванайсетте зодиакални знака има съответстващи кристали.

Розовият кварц е подходящ за носене и присъствие в ежедневието при всички зодиакални знаци и с особено силно действие при Телец.


Източници: www.blessed.bg