Скъпоценният камък Аметист

петък, 12 юни, 2015 Скъпоценният камък Аметист

По време на Ренесанса Леонардо Да Винчи е написал, че Аметистът държи силата да премахва злите помисли и да обогати знанията на човек. Лилавото е цветът на благородничеството и страстта и провокативният Аметист е бил използван от лечителите векове наред за увеличаване на психическите способности и интуицията. В различните култури този популярен естествен камък е използван като символ на мира и обединяването. Също така се вярва, че събуждат чувства на спокойствие и ведрина у този, който го носи. 

 

Аметист:

 

Натурално разнообразие на кварца, цветовете на Аметистът варират от дълбоко лилаво до бледолилав цвят на лавандула и дори достига топлия зелен цвят. Аметистът се използва по време на медитация за да осигури дъховен баланс. Аметистът е рожден камък за месец Февруари.

Вижте нашата колекция от бижута с Аметист.

Някои от най-богатите находища на камък Аметист се намират в Бразилия, както и Шри Ланка, Индия, Уругвай, Мадагаскар, Германия, Астралия, Мексико, Африка, Русия и САЩ.

 

Поддръжка и грижа

 

Камъкът е сравнително твърд (7 по Моос) и издръжлив, но все пак ще бъде добра идея да държите бижутата си в торбичка от плат и кутия, за да ги предпазите. Измивайте Аметистите си с топла, сапунена вода. Запомнете, че камъкът Аметист често избледнява, ако се държи под пряка слънчева светлина, така че избигвайте продължителното излагане на слънце.

Източници: http://www.perli.bg