Символика на бижутата и техните скрити послания

сряда, 30 май, 2018 Символика на бижутата и техните скрити послания

Бижутата са забавен начин да разнообразите визията си и да експериментирате с нови аксесоари. Има много символи и знаци, които обикновено се използват за създаване на висулки и медальони. Често те са нещо повече от красиви бижута. Красотата на тези символите е, че те изразяват по-дълбоко значение без да се налага да казвате и дума. Ето списък на често срещаните символи в бижутата, техните значения и произход могат да Ви изненадат. Някои ще са подходящи за Вас и Вашия стил, а други не толкова. Ето защо е важно при избора на перфектното бижу да изберете такова със символ, който изразява стойност близка до сърцето Ви.

Безкрайност

Не, това не е наклоненото число 8. В древната Индия и Тибет символът на безкрайността представлява съвършенство, дуализъм и единство между мъжки и женски пол. Той символизира времето, връщайки се обратно и безкрайно над себе си, и представлява свързването и равенството между мъжа и жената. Тази елегантна странична фигура, която познаваме днес, е въведена от английския математик от 17-ти век - Джон Уолис, за да представи математическата концепция за безкрайност - количество, което е по-голямо, от което и да е число. Думата безкрайност идва от латински и означава безгранична. Смисълът на символа на безкрайността представлява безкрайното приятелство и любовта, тъй като вечният дизайн не притежава начало и край. Инфинити бижуто е идеален начин да символизирате Вашата безкрайна обич и отдаденост към някой специален човек.

Триъгълник

Този символ има по-дълбок смисъл, отколкото просто тристранната фигура, която разпознавате от часовете по геометрията. В християнството триъгълниците представляват троицата на Отца, Син и Дух. Символът на триъгълника може да има различни значения в зависимост от начина, по който е разположен. Насоченият нагоре триъгълник понякога се нарича ’’острие’’. Това е символ на аспирация или издигане, мъжка сила и огън. Насоченият надолу триъгълник понякога се нарича ’’чаша’’. Това е символ на водата (тъй като тя тече надолу), на небето и утробата. Това е един от най-древните символи на женската божественост. Двойното значение на триъгълника го прави чудесен аксесоар, тъй като можете да го промените според Вашето настроение.

Символът Хамза или Ръката на Фатима

Аксесоарът с форма на Хамза е една от най-големите модни тенденции в момента. Хамза бижутата лесно се идентифицират с формата си на човешка длан. Символът датира от много векове и се смята, че има защитни сили. Думите "хамза" означава "пет" на арабски език и се отнасят до броя на пръстите на ръката. Символът Хамза е изключително и смята, че осигурява защита срещу злите очи, които търсят е отмъщение, причиняват заболявания, смърт или безпомощност. Символът представлява сила и благословия.

Сърце

Става въпрос не само драскулките, из всичките Ви ученически тетрадки. Формата на сърцето е универсален символ за любов, единство, състрадание и обич. Но едва през Средните векове символът на сърцето е придобил сегашното си значение. По това време, според християнската теология, то е трябвало да представлява Исус Христос и неговата любов. Християните започнали да създават икони като изкуство и литература от тази епоха. Когато денят на Свети Валентин възниква в Англия през 1600 г., символът на сърцето е очевидният избор, който отразява новия празник.

Кръст

Кръстът е най-добре познат в християнския контекст като символ на жертвоприношението и спасението, по отношение на смъртта на Исус чрез разпъване на кръст. Мнозина носят този символ като показател за ангажираност към християнската вяра. Кръстът също се смята, че защитава хората, които го носят от злия дух и злите сили.

Детелина и подкова

Смята се, че намирането на четирилистна детелина може да промени живота Ви към по-добро. Ето защо тя не е обикновен символ, а е традиционен символ на късмета. Това е идеалният символ за бижутата, ако смятате, че искате някой да държи ръката Ви на важни поводи в живота Ви или просто да носи късмет всеки ден от живота си. Всеки лист представлява нещо: първият е за вяра, вторият за надеждата, третият за любовта, а четвъртият за късмет. Подковата е друг символ за късмет, но също така означава богатство и плодородие.

В различните култури и религии, символиката на бижутата е различна. Вие избирате какво съобщение да изпратите към света. А ако искате едно бижу да бъде не само двузначно, но  да бъде специално създадено за Вас, Silver.bg Ви предлага гравирани сребърни бижута, които да говорят вместо Вас. Покажете на всички безкрайната си любов, вярванията или надеждата за късмет и благополучие.