Символика на бижутата

вторник, 27 октомври, 2015 Символика на бижутата

Според специалистите, съществуват някои издайнически символи, които показват характера ни или друга наша скрита черта. Така например, когато носим определени дрехи, обувките, часовника може да узнаем много за отсрещната страна. По сходен начин говорят и накитите и бижута за нас самите. Какво показва начина на носене в конкретното бижу, научете сега:

 

Ако носим пръстен на безименния пръст, показва привързаността и нуждата от близък човек. Брачната халка е един от накитите, които се поставят именно на този пръст, а когато нямаме брак, това говори за нуждата от домашен уют и партньор.

Пръстен на показалеца е демонстрация за независимост и свободна личност. Носещите пръстени точно на този пръст са борбени и своенравни натури.

Пръстенът на средния пръст показва златната среда. Такива хора умеят да лавират, добре им се отдава комуникацията, манипулацията и има ясни цели, които знаят точно как да постигнат. Тези хора наред с това, че са много амбициозни са и отговорни, добри и нежни, че дори леко сантиментални.

Пръстен на кутрето показва креативност, нестандартно мислене, очарователна и иновативна личност. Такива хора са непредсказуеми и авантюристи по природа.

Символиката на бижутата не се определя единствено от начина на поставянето й по тялото. Не по-малко значение имат и материите, цвета на бижутата и формите им.

За камъните се приема, че са символ на силен характер. Много пъти такива личности са и прекалени педанти, максималисти и идеализиращи личности. Едрият камък показва дързост и хаос, но други смятат, че именно тези хора владеят света.

За почитателите на по-семпли елементи в бижутата се смята, че са уравновесени, премерени и добри анализатори. Хората от този тип имат ясна и обективна преценка над нещата, разумни са и практични.

Според психолозите хората, които обичат големи, масивни и тежки бижута става дума за общителни и дръзки натури. Те не се влияят от чуждото мнение и не ги тормози критиката.

За почитателките на обеци с по-големи или висящи елементи се приема схващането, че са очарователни, женствени, чувствителни и могат да влудяват мъжете. Такива жени са кокетни, нежни, крехки. Това обаче не бива да се бърка с крехкост и невъзможност за слагане на крайни граници и предели.

За хората и по-конкретно дамите, които всеки ден сменят бижутата се смята, че обичат да са в крак с модата, стремят се да са забелязвани, различни, харесвани. Искат да са такива, както от самите себе си, така и от околните.

Суеверия, модни тенденции и символики има много, а най-важното на фона е всеки да изрази своето аз и да носи това, което най-много харесва.