Любопитни факти за Среброто

вторник, 16 февруари, 2016 Любопитни факти за Среброто

Среброто е един от любимите метали за носене на много хора. Докато златото е красиво, впечатляващо и вдъхва власт, то среброто вдъхва спокойствие и зарежда заобикалящата го среда с приятна атмосфера.

Както и златото, среброто символизира богатство и просперитет и увеличава силата на повечето камъни, особено на тюркоаза и корала. Това е метал на емоциите и душевния ум. Той насърчава любовта и изцелението и е добър метал за украшения.

Златото и бронза са се появили много по-рано в човешката история. Въпреки това значението на среброто не е по-малко от тяхното. Течности съхранявани в сребърни съдове остават свежи за по-дълго време. Персияският цар Кир Велики създал здравословни санаториуми в които болните негови сънародници се къпели и пиели вода, съхранявана в масивни сребърни съдове.

Многобройни легенди, традиции и митове има свързани със среброто. Някои ритуали за пречистване практикувани от египтяните са се извършвани в специални басейни изработени от сребро. Такива практики са останали и в някои съвременни ритуали. В католическите и англикански църкви чашите за литургиите трябва да бъдат изработени от злато или сребро.

Чакра класификация

Среброто работи добре с всички чакри, а в съчетание с други скъпоценни камъни може да стимулира енергията Кундалини и да ви помогне да се насладите на пълноценното си развитие.Научни данни за Среброто

Моос твърдост 2.5 с кубична кристална структура.

Първите сребърни мини се намират в областта Анталия в днешна Турция. Около 900г. пр. Хр. започва да функционира и мината Лариум близо до Атина, Гърция. Тези мини произвеждат по-голяма част от среброто в света за период от около 1000 години. Древен Рим е добивал среброто си от Испания, като тези мини са изчерпани през Средновековието.

Днес най-големите производителки на сребро в света са Мексико, САЩ, Канада, Русия, Перу и Австралия. Големи находища на сребро има и в Боливия, Норвегия, Чехия, Германия и Австрия.

Най-голямото парче чисто сребро изкопавано до сега е в близост до Аспен, Колорадо и е тежало над 400 кг. В момента най-продуктивната мина за сребро в света е Coeur d'Alene в Айдахо. Там годишно се изкопават над 1 милиард унции, а дейността на мината започва през 1880г.

В съвременният ни живот се намират много практически приложения за универсалните физични свойства на този метален кристал. Среброто е много меко и пластично , което означава, че може да се разтяга до екстремни граници. Една унция сребро може да се разтегли в нишка дълга цели 50 км.Среброто има най-високите оптични отразяващи качества, което го прави много полезен в изработката на специални огледала за производство на електричество от слънчева енергия. Среброто е устойчиво на екстремни температури и има отлична проводимост.

 

Мистични свойства на Среброто

Среброто носи предимства на ползвателя си през целия живот. Той засилва търпението и постоянството и се използва широко с други скъпоценни камъни, поради факта, че метала привлича и запазва енергиите на камъните.

Известно е, че среброто е свързано с луната и засилва своята енергия по време на пълнолуние. Навсякъде по света среброто се асоциира с Луната и Богинята Майка. Тъй като металът е рефлективен, както Луната отразява светлината от слънцето се вярва, че среброто отразява негативността от ползвателя си. Малки топченца сребро или сребърни бижута могат да се носят за защита от зли влияния и отразява негативната енергия обратно към нейния подател.

Среброто може да се използва и за подобряване на психическите способности. Когато се носи то стимулира психически съзнанието. Слагайте сребърни бижута преди сън, за да засилите вашите психически сънища. Ако го комбинирате с лунен камък или друг скъпоценен камък ефекта от психичните свойства ще бъде още по-силен.

 

Лечебни свойства на Среброто

Лечението със сребро има дълга история и традиции. Смята се, че среброто има антибактериални свойства. Той е един вид дезинфектант за човешкото тяло, който ще повиши имунитета ви. Според някои ако погълнете сребро той ще убие аеробните бактерии, които могат да бъдат доста полезни, особено за храносмилането.

В много древни култури среброто е било използвано за пречистване на водата и предпазване от гноясване на раните. През  1884г. д-р Кред е открил, че среброто има способността да лекува заболявания, които са отговорни за причиняване на слепота на хиляди бебета.

Този метал е чудесен за предаване на енергия към пациента. Спомага за канализирането на енергията на скъпоценните камъни и особено на тюркоазакарнеоллунен камъкаметист и кварц.

Този минерал е от полза и при лечението на някои инфекциозни болести, като хепатит или грип и помага за пречистването на кръвта и подобрява химическият и хормонален баланс, ако се използва правилно. В по-традиционната медицина се използва за зъбни пломби и хирургическа импланти.Магически свойства на Среброто

Енергия: Възприемчива
Елемент: Вода
Божества: Изида, Диана, Луна, Селена, Лусина
Сили: Любов, психически способности, мечти, спокойствие, сигурност, пари.

Повече от половината световни цивилизации са използвали сребро или сребърно монети като разменно средство в търговията. Поради тази причина среброто се асоциира с парите и се използва в магии за увеличаване на благосъстоянието.

Много скъпоценни камъни усилват своите енергии, когато са комбинирани със сребро. Поставете парче сребро върху челото си, за да активирате третото си око. Носенето на сребърна гривна ще ви помогне при получаването и канализирането на информация и изготвянето на определени форми на енергия.

Използвайте лунните качества на среброто, за да балансирате живота си и да елиминирате всяко вредно въздействие, което пречи на личностното ви израстване. Използвайте го като психическо огледало, за да погледнете живота си отвън. По-този начин ще видите своите недостатъци и ще установите кое е най-добре за вас.

Хората практикуващи астрално пътуване могат да използват среброто като котва, тъй като те преминат от една реалност в друга. То ви осигурява един вид енергиен лъч, който ви позволява винаги да се връщате там където е физическото ви тяло. По този начин ще разсеете страха, който таите че няма да се върнете.