Къде да съхраняваме своите сребърни бижута?

петък, 24 август, 2018 Къде да съхраняваме своите сребърни бижута?

За да поддържате естествения блясък на сребърните си бижута, едно от най-важните условия е да ги съхранявате на подходяща среда. Благородният метал притежава собствени характеристики, което го прави специфичен за съхранение и грижи. Основният проблем при среброто е неговото потъмняване. Започва да губи своя блясък и се драска лесно. Затова нашият съвет е да обърнете по-голямо внимание на това къде прибирате своите сребърни бижута. Коя е естествената среда на среброто? Добре е да съхранявате среброто на места, където липсва светлина, влажност и въздух.

Ето кои са най-подходящите места, на които да съхранявате Вашето сребро:

1.    Найлоново пликче

Първото ни предложение е найлоново пликче, което е добре да бъде в размера на самото бижу. Пликчето трябва да се затваря херметично, за да не влиза въздух. Но нашият съвет е всяко едно Ваше бижу да бъде прибрано в отделно такова пликче.

2.    Керамична кутия

Най-добрият избор, който Ви препоръчваме е керамичната кутия. Там със сигурност няма как да има кислород или светлина. Достъпът е максимално ограничен. Поради тази причина, Вие предпазвате сребърните си бижута от слънчевата светлина, дори изкуствената. За да запазите уникалния блясък на среброто, предпазете го от влага и въздух. Така Вие максимално отлагате потъмняването. Защо точно керамична кутия? Ще Ви кажем защо другите видове кутии не са подходящи. Например картонените или хартиените пликчета не са добра идея, поради случаите, в които може да се причини нежелана реакция, която води до оксидация и води веднага до потъмняване. Дървото също не винаги е правилен избор, защото повърхността на повечето такива кутии, съдържат киселина, която естествено отново поврежда среброто. Затова именно керамичната кутия е най-подходящият вариант.

 

Как да съхранявате различните бижута?

 

  • Диаманти

Това са едни от най-трудно достъпните скъпоценни камъни в света. Както знаете те се съчетават най-стилно със среброто. Затова съхранението на диамантите е същото, както при среброто.

 

  • Скъпоценни камъни

Внимавайте, защото по-меките камъни се драскат много бързо. А и голяма част от тях са податливи на топлината. Съхранявайте скъпоценните си камъни в отделни торбички и на умерена температура.

 

  • Перли

Перлите са също бижута, които изключително бързо се драскат. Затова задължително, когато ги прибирате, ги поставяйте самостоятелно, без други предмети. Ако ги носите много често, не забравяйте да почиствате бисерите редовно. Изключително нежно е съчетанието между сребро и перли. В категория сребърни обеци с перли, можете да видите нашите стилни предложения, подходящи за всеки един повод. Освен това, ние от Silver.bg предлагаме възможността да изберете и цвета на своите перли- розова, черна, бяла или прасковена. Разгледайте нашите сребърни бижута и поръчайте онлайн.

 

Съвети, които да спазвате при съхраняване на сребърните бижута:

  1. Дръжте ги на умерена температура - Препоръчваме Ви, среброто Ви да се съхранява на постоянна и умерена температура.
  2. Прибирайте всяко бижу самостоятелно – Това е добър съвет, за да предотвратите от надраскванията. Все пак среброто е мек метал и при контакт с другите бижута може да му навредите.
  3. Не носете сребърните си бижута в басейни или горещи вани.
  4. Избягвайте да ги носите, когато използвате белина или амоняк вкъщи.

Почиствайте редовно своите бижута и ги подсушавайте пълно. Когато става дума за сребърни бижута и искате те винаги да бъдат така лъскави и бляскави, полагайте нужните грижи, за да ги поддържате правилно. Бъдете внимателни предимно със сребърните бижута със скъпоценни камъни и перли. Заблестете със Silver.bg!