Кои са 10-те най-скъпи бижута в света?

понеделник, 21 май, 2018 Кои са 10-те най-скъпи бижута в света?

Всяка жена държи на външния вид, а за да е завършен той, е необходимо да добавим и подходящи аксесоари към визията си.  Ние от Silver.bg  може да изработим перфектните бижута за Вас. Освен това предлагаме и услугата гравиране на бижута, за да бъдат по-персонални за Вас. Стремим се да задоволим и най-претенциозните си клиенти, но и да им предложим най-добрата цена. Има много камъни, които са дори безценни. Естествено те принадлежат на кралски семейства и са с уникална изработка. Вижте кои са най-скъпите бижута в света:

1. Пръстен с розов диамант

Розовият диамант е едно от най-скъпите продадени бижута на търг. На 10 ноември 2010 година се осъществява продажбата на този диамант в Женева. Цената му е 46.2 милиона долара и тежи 24.78 карата. Лорънс Граф, който е известен бижутер в Англия става собственик на този пръстен. Той го купува от аукционна къща и след това го преименува на The Graff Pink. Розовите диаманти се смятат за едни от най-рядко срещаните и най-скъпи скъпоценни камъни в целия свят.

2. Гривна „Пантера“

Следващото скъпо бижу е гривна с форма на пантера. Тя е изработена от диамант и оникс. Създадена от ювелирите от Cartier и разбира се е направена по мярката за ръката на кралската любима на крал Едуард VIII. Продажбата се осъществила в Лондон на 30 ноември 2010 година и се носи слух, че Мадона е продала тази гривна „Пантера“. Но дали е така, никой не може да потвърди.

3. Тиара от изумруд и диамант

Принц Гуидо Хенкел фон Донерсмарк издава заповед да се създаде тази тиара от изумруд и диамант. Тиарата била предвидена за неговата втора жена Катарина около 1900 година. Тиарата съдържа 11 реда полирани крушовидни изумруда с 500 карата тегло и е закупено от анонимен аукционер в Женева на 17 май 2011 година. Бижуто струвало 12.3 милиона долара.

4. Пръстен с два диаманта

Този бляскав диамант струва 15.7 милиона. Какво представлява? Пръстен с триъгълен с искрящ син диамант, тежащ 10.95 карата и триъгълен диамант с тегло 9.87 карата. Борбата за наддаване на този пръстен е била голяма. На 19 май 2010 в Ню Йорк, притежател става азиатски колекционер. Битката продължавала 3 дни.

5. Сапфирен пръстен

Това бижу принадлежал на принцеса Даяна и представлява 18-каратов пръстен, който бил оценен за 28 000 паунда, но вече струва 300 000 паунда ( около 450 000 долара) на ръката на Кейт Мидълтън. Безспорно това е най-известният годежен пръстен в света. Съставен е от 12 диаманта около овален син сапфир и 18-каратово бяло злато. Настоящата сума го нарежда в класацията сред най-скъпите бижута в света.

6. Диамантена брошка

Сред най-скъпите бижута се нарежда и диамантената брошка във формата на панделка, която струва 10.5 милиона долара. Изработката я прави Франсоа Крамер през 1855 година, специално за императрица Евгения, съпруга на Наполеон Трети. Преди 100 години, брошката е била продадена от френското правителство. А на 22 април 2008 година се връща във Франция, след като Анри Лоарет- президентът на Лувъра организира търг в Ню Йорк.

7. Сърцето на кралството

Това прекрасно бижу струва 14 000 000 щатски долара и е притежание на Garrard- една от уважаваните компании за бижута. Бижуто представлява 40,63 -каратов с формата на сърце бирмански рубин, който е монтиран на 155-каратова диамантена огърлица, но може и да се превърне в тиара. Рубинът съдържа сертификат от шфейцарска лаборатория, поради рядкото му срещане.

8. Сърцето на океана

Това бижу представлява колие и е едно от най-известните украшения в света. Питате се защо? Не ви ли изглежда познато? Представлява точно това колието, показано във филма „Титаник“. Изработено от бижутера Harry Winston и е 15-каратов син диамант. На наградите на Оскар, това колие е било най-скъпото украшение някога носено. Колието е 20 милиона долара, а и дори имитациите му са на средна цена 3.5 милиона.

9. Бикини от диаманти

Тези бикини струват 30 милиона долара и са носени от топмоделът Molly Sims. Тя излиза на подиума с този изумителен бански, изцяло направен от диаманти с тегло над 150 карата и платина. Susan Rosen е дизайнерката на този бански.

10. Часовник Chopard

Този часовник струва 25 милиона долара и съдържа 874 диаманта. Трите най-големи диаманта са във формата на сърце- 15-каратови розови диаманти, 12-каратов син диамант и 11-каратов бял диамант, допълнени от 163 карата бели и жълти диаманти. От самото име може да разберем, че става въпрос за истинско бижу.

Най-ценните бижута са изработени от диаманти, а колкото по-редки са те, толкова и по-скъпи са. А когато бижуто е атрактивно, историята му е още по-интересна. Затова за повечето бижута казваме, че са загадъчни, именно защото са загадъчни и самите притежатели и тяхната история. Това са едни от най-скъпите бижута в света, за които всяко едно момиче само мечтае да притежава. Изберете нас и ние ще изработим специално за Вас най-уникалното бижу, което да Ви отива.