Камъните според зодията 2

петък, 26 юни, 2015 Камъните според зодията 2

Козирог
Оникс, Сапфир, Малахит, Черна перла, Тигрово око, Рубин
За Козирозите няма по-подходящ камък от оникса. Козирозите са логични, прозорливи, интуитивни и упорити, а ониксът ще засили тези качества у тях десетократно, като същевременно ги предпазва от твърдоглавост и горделивост. Камъкът ще пречисти ума им и ще им даде цялата сила, която им е необходима, за да постигнат целта си.
Сапфирът им носи баланс и кара хората да ги харесват.
Малахитът, също както сапфира, помага на Козирозите да бъдат харесвани от околните, но с много по-голяма сила – камъкът ще направи представителите на зодията по-общителни и позитивни, и ще послужи като магнит за околните.
Черната перла носи на Козирога изключителен късмет. Перлата има такова влияние върху Козирога, каквото няма върху никоя друга зодия от зодиака.

Рубинът засилва логиката и лидерските умения, носи на Козирога позитивна енергия, борбеност и амбициозност.
Тигровото око прави Козирозите по-разумни и разсъдливи.

Водолей
Кехлибар, Тюркоаз, Розов топаз, Аквамарин, Гранат, Топаз, Авантюрин
Тюркоазът ще развие онова качество на Водолеите, с което те са най-известни – усетът и интуицията.
Топазът също спомага за изостряне на интуицията, но не толкова силно, колкото тюркоаза. На този камък Водолеят може да разчита когато има нужда от мъдрост и вътрешен мир.
Авантюринът прави Водолеите по-емоционални и им вдъхва увереност и оптимизъм. Носи им късмет в любовта и интимните отношения.
Кехлибарът предпазва Водолея от зли очи и пречиства духа и тялото му.
Гранатът закриля Водолеите и им служи като амулет срещу всякакви опасности.
Тюркоазът развива у Водолеите техните лидерски качества и носи успех в работата.

Риби
Аметист, Хризолит, Перли, Бисери, Лунен камък, Александрит, Аквамарин
Аметистът е камъкът, който е в пълен синхрон с характера на Рибите. Той им носи мир и хармония, които са от първостепенно значение за кротките и умни Риби. Камъкът ще ги направи по-разумни и мъдри.
Хризолитът също им носи хармония, но не къде да е, а в любовта.
Бисерите, перлите и лунния камък пасват на тайнствеността и мистиката на зодията, и правят Рибите неустоими за околните, но и защитени от лоши очи.
Аквамаринът – камъкът на морето и себепознанието – ще помогне на Рибите да видят истината и да се справят със своята наивност.
Александритът е магически камък, който предпазва от опасности и помага да се вземат правилните решения. Този камък ще вдъхне на Рибите смелост да променят живота си и да постигнат онова, за което тайно мечтаят.