Камъните според зодията

петък, 26 юни, 2015 Камъните според зодията

Овен
Аметист, Рубин, Диамант, Корал, Аквамарин, Оникс
Овенът е огнена зодия – неговите представители са темпераментни и страстни. Ето затова рубинът, носещ огъня в себе си, е идеалният камък за тази зодия. Рубинът е бил сред любимите камъни на кралете, защото се смятало, че потъмнява, когато наближава опасност. Аметистът ще донесе на Овена баланс и равновесие в живота – както в професионален, така и в личен план. Овните по характер са импулсивни – камъкът ще им донесе разум и умение да преценяват трезво ситуациите.
Диамантът ще помогне на Овена да намери щастието, но само ако притежателят му го е получил в наследство.
Аквамаринът укрепва духа, носи смелост.
Ониксът помага на Овена да бъде по-упорит и целеустремен в своите начинания, също така камъкът ще изостри неговите сетива и ще го направи по-чувствителен към промените около него.

Телец
Сапфир, Тюркоаз, Оникс, Ахат, Нефрит
Сапфирът ще помогне на Телеца да бъде по-убедителен и с по-силно влияние върху околните. Сапфирът се нарича още „Камъкът на истината“ - неговият притежател може да различи ясно истината от лъжата.
Ахатът, от друга страна, ще смекчи Телците – ще донесе на представителите на Телеца повече спокойствие и благост, както и ще ги предпази от вреди и лоши външния влияния. Нефритът ще помогне на Телците в техните размишления, но също ще им донесе и щастие и късмет.
Тюркоазът ще им донесе сила и смелост да се изправят срещу всички предизвикателства.

Близнаци
Ахат, Топаз, Тигрово око, Кехлибар
Топазът – камъкът на приятелството – подхожда идеално на веселия нрав на Близнаците. Камъкът ще донесе на представителите на зодия Близнаци остър ум и способност бързо да преценяват всички възможности. Но внимавайте – ако притежателят му е с наистина буден ум, изострянето му може да се превърне в мнителност и недоверие към околните.
Кехлибарът ще помогне на Близнаците да се пречистят както ума си, така и тялото си.
Тигровото око ще повлияе върху диаболичния характер на Близнаците и ще ги накара да се почувстват по-проницателни и по-единни в постигането на целите си.

Рак
Кристали, Бисер, Аметист, Хризолит
Кристалите са камъните на невинността и чистотата, и са в пълна хармония с нежната и чувствителна натура на Раците. Тези камъни ще донесат спокойствие на представителите на зодия Рак в моменти на трудности, но и ще им помогнат да бъдат позитивни и енергични в любовта и в работата.
Бисерът също е подходящ за зодията камък, тъй като символизира увереността – качество, много характерно за Раците. Освен това бисерът пази дома и семейството, които Раците слагат на първо място.
Аместистът помага на Раците да бъдат балансирани и трезви в преценката си, и ще ги предпази от зли очи и врагове. Раците честно взимат импулсивно решения – този камък ще неутрализира вредите, които тяхната емоционалност би могла да нанесе на самите тях.

Хризолитът ще донесе на Рака двете неща, за които той мечтае най-силно – вътрешен мир и любов.

Лъв
Диамант, Рубин, Гранат, Яспис
Лъвовете никога не се задоволяват с по-малко от най-доброто, а във всеки представител на зодията дреме по един малък Крал. Затова не е изненадващо, че камъните, отговарящи на зодия Лъв, са именно най-бляскавите – диамантът и рубинът. Те символизират лидерството и силата на зодията.
Диамантът помага на Лъва да намери правилната посока и да вземе правилните решения.
Рубинът събужда Твореца в Лъва – помага му да отвори своето творческо „око“.
Гранатът, от друга страна, събужда Воина – онази борбена страна на лъвовете, която не приема „Не“ за отговор и е готова да се хвърли напред и да рискува. Гранатът ще донесе на Лъва енергия и смелост, но и ще го предпази от опасностите, пред които ще се изправи.
Ясписът с всички негови разновидности и цветове предпазва представителите на зодията от зли очи и от болести, но също така им носи вдъхновение за дела.

Дева
Сапфир, Хелиотроп, Яспис, Тигрово око, Нефрит
Девите са неконфликтни и грижовни, но ако се наложи, могат да воюват – само че го правят с думи и дипломация, не със сабя и меч. Ето затова сапфирът е подходящ камък за зодията – наречен още камъкът на хармонията. Той ще донесе на Девите спокойствие и увереност, нужни им за да въздействат на околните по начина, по който само те могат. Сапфирът има силата да взима от Девите техните качества и чувства, и да ги засилва. Затова Девите трябва да мислят положително.
Нефритът е изключително подходящ за зодията камък – със своята многоликост той пасва на сложния характер на Девите, които също имат много лица. Камъкът ще им помогне да развият своя ум и съобразителност и ще им донесе самочувствие.
Хелиотропът и ясписът ще донесат на Девите енергия и сила, ще ги вдъхнови да бъдат по-смели в професионален план.
Тигровото око ще избистри ума им и ще ги направи търпеливи към околните.

Везни
Аквамарин, Опушен кварц, Нефрит, Светъл турмалин, Цитрин
Аквамаринът – камъкът на творците - е най-подходящият за зодията камък, тъй като пасва перфектно на креативността и гъвкавостта на ума на Везните. Той ще укрепи духа им и ще ги насочи в правилната посока.
Кварцът засилва способностите на Везните в друга сфера, която е в силата им – финансите. Освен това опушеният кварц ще ги пречисти и ще ги предпази от болести, но ако се носи продължително време.
Нефритът ще помогне на Везните да преокрият себе си и да отговорят на въпросите, чиито отговори са търсили дълго. Този камък е подходящ за колебливите представители на зодията, които трудно взимат решения.
Светлият турмалин носи късмет на Везните.

Цитринът, познат още като Златен кварц, е камък, който ще донесе на Везните успехи в бизнеса.

Скорпион
Аметист, Корал, Опал
Въпреки, че стихията на Скорпиона е водата, в него бушува истински огън. Този огън може да бъде овладян само с помощтя на аметиста. Скорпионът е най-авантюристичната зодия в целия зодиак, а неговите представители обичат рисковете и приключенията повече от всички останали. Аместистът ще им донесе мир и равновесие както в самите тях, така и в техните отношения с околните.
Коралът, от друга страна, им подхожда най-добре – този камък е наричан още Камъкът на авантюристите. Той ще донесе на представителите на зодията самоувереност и вяра в способностите им. За жените са подходящи белите корали, а за мъжете-скорпиони – червените. Коралите ще допринесат представителите на зодията да разгърнат своя потенциал.

Опалът кара Скорпионите да мечтаят и да си поставят високи цели, но също така ги прави и по-търпеливи.

Стрелец
Тюркоаз, Сапфир, Лазурит
Тюркоазът помага на Стрелците да излязат от рутината, в която обичат да се поставят – да се откажат замалко от сигурността и да рискуват, за да постигнат мечтите си. Камъкът ще им помогне в работата да отстояват позициите си, но също така и да бъдат по-справедливи. Тюркоазът е камъкът, който ще донесе на Стрелците увереност и успехи.
Сапфирът пази Стрелеца от лоши влияния и му помага да тушира емоциите си.
Лазуритът е подходящ за зодията, тъй като камъкът е символ на съвършенството, към което Стрелецът се стреми през целия си живот. Лазуритът помага на представителите на зодията да развият своя ум, но също така му носи и щастие и късмет. Камъкът е подходящ за онези Стрелци, които имат нужда от промяна в живота си или желаят да преминат на нов етап в отношенията с любимия си човек.

Натиснете за да продължите към втора част.