Какво символизират бижутата с форма на животни?

вторник, 24 септември, 2013 Какво символизират бижутата с форма на животни?

Сребърните бижута с животински мотиви са сред най-актуалните аксесоари за всеки сезон и са най-подходящото допълнение към всяко облекло. Но обеците с формата на птица, гривните змия и колиетата с делфин, не са просто накити. Те дават отражение на персоналния характер на притежателя им. Всяко животинче е талисман, който символизира определена индивидуалност и притежава определена сила.

Тигърът е символ на сдържаност, управление и самоконтрол. Той е надежден защитник на личния живот и смелите бизнес начинания.

Лъвът е емблематичен представител на сила и власт. Като посланик на боговете и цар на животните, той се бори с демоните (алчността, завистта и лъжата), който обитават човешката душа.

Слонът символизира, както сила и неуязвимост, така и мъдрост. Сребърни бижута с формата на слон са източник на късмет и укрепват духа. Той помага при вземането на трудни решения, за това е ефективен и могъщ талисман за предприемачи.

Маймуната е перфектния амулет за хора, занимаващи се с бизнес или политика, защото характеризира богатото въображение, креативния ум и съобразителността на едно от най-умните животни на Земята.

Делфинът емблематизира спасението, любовта и промяната. Всяко бижу с формата на делфин е идеален талисман за хора, които се нуждаят от помощ в работата.

Драконът е символ на дълголетие и мъдрост. Използва се като амулет срещу негативното влияние на врагове и недоброжелатели.

Прасето носи здраве, богатство, печалба и плодородие.

Жабата е сред най-популярните талисмани за късмет, свързан с богатство и пари.

Кучето олицетворява вярната дружба, храброст и справедливост. Бижу-талисман с лика на куче защитава дома, семейството и благосъстоянието на притежателя му.

Котката е символ на късмет и вярност. Тя обуздава природните сили и олицетворява дълголетието на рода.


Костенурката също е символ на дълголетието. Бижутата с форма на костенурка носят здраве, успех, търпение и постоянство. Костенурката е талисман на кариерата и мъдростта.

Птиците символизират способността на човека да се извиси над житейските проблеми. Те носят успех в дългосрочен план.

Конят се свързва с волята и свободата. Талисман с неговия лик е символ на безстрашие.

Змията носи със себе си мъдрост и знания. Тя олицетворява движението напред и промяната.

Рибите са символ на успех във финансовата сфера. Сребърните фигурки с формата на риба носят успехи в учението и кариерата.

 

Разберете и символичното значение на сребърните бижута, зад което се крият зодиакалните знаци.