Какво разкриват бижутата за вас.

сряда, 15 юли, 2015 Какво разкриват бижутата за вас.

Бижутата са най-акцентиращият моден аксесоар на всички времена. В действителност те имат скрита символика, която може да бъде открита, проследявайки историята им. Нашите прадеди са носели накити, направени от зъби и нокти на уловени и убити животни. Те са символизирали силата и надмощието на ловците.

За римляните, бижутата свидетелстват за обществения им статус и са показвали връзката им с различни божества.

Златните бижута са били на почит през Средновековието и отново са служили, за да се показва обществено положение. В наши дни, те са еволюирали до важен аксесоар, без който външния вид не е завършен и да, дори в наши дни, те също служат като начин, по който да се демонстрира положение.

Безспорно, бижутата са най-предпочитани сред нежната половина.

Ето какво разказват те за притежателите си:

Бижута от злато: Ако сте любители на златото, то определено означава, че държите на материалното и обичате да изтъквате това, което имате.

Бижута от сребро: Ако сребърният метал ви е любим, това означава, че не парадирате със социален статус и блага. Вие сте скромна, но изтънчена личност, която държи на личностните качества.

Бижута с цветни камъни (цирконий): Вие обичате блясъка и изобилието. За вас бижутата са не просто аксесоар, а нещо без което не може да живеете. Камъните ви помагат да снемате негативната енергия и ви зареждат с положителна такава.

Бижута с диаманти: Вие определено знаете цената на парите, умеете да ги уважавате и затова разполагате с тях. Не държите да имате много бижута. Достатъчно ви е и едно, стига на него да има диамант.

Историята на бижутата е повече от завладяваща, а ролята им в тези времена – безспорна, точно както и фактът, че те винаги ще бъдат актуални и на мода, за да подчертават красотата и женствеността.

 

Източници: http://www.tialoto.bg