Какво е сребърна вода?

сряда, 11 февруари, 2015 Какво е сребърна вода?

Сребърната вода се нарича още колоидно сребро. Нейните привърженици смятат, че редовната и консумация има признати през вековете ползи за здравето. Реално това е така - този разтвор на деминерализираната вода, в която има малки частици сребро, може да помогне за предотвратяване или намаляване тежестта на редица болести.

Среброто е използвано в продължение на векове за лечение на различни здравословни проблеми. И до ден днешен то все още е съществен елемент на различни модерни лекарства.

Практикуващите алтернативна медицина пък вярват, че среброто и по-точно сребърната вода може да действа като антибактериален агент, като стимулант на имунната система и като поддържащо лечение при СПИН или рак.

В сребърната вода се съдържат сребърни частици, които са в състояние да инхибират функцията на някои важни ензими, необходими при превенция на гъбични, вирусни и бактериални болести. Реално, наличието на тези ензими ни предпазва от микробите.

Използването на сребърната вода започна в края на 1800 година. Тогава разтвор на сребърен нитрат е намерен и описан исторически, като е използван като антимикробен агент. В началото е бил прилаган само при лечението на някои леки инфекциозни заболявания на малките бебета.

Скоро след това употребата рязко се разраства. Среброто става често срещана съставка в стерилни превръзки и медицинско оборудване. Оказва се, че това е прекрасен и много надежден начин да се намали вероятността от заразяване на отворените рани.

Днес се смята, че когато се консумира сребърна вода, се получава електромагнитно привличане между сребърните йони в колоидния разтвор и умиращи клетки. По този начин се позволява на дефектните клетки да бъдат елиминирани от организма. Така се постига една стабилно изградена имунната система.

Аюрведическата и алтернативната медицина използват активно полезните качества на сребърната вода. Те използват среброто като важна съставка на тоници, които се дават на пациенти в напреднала възраст, за да се предпазят от болести и така да удължат живота си.

 

Източници: http://sanovnik.bg