Какви бижута ще бъдат модерни през 2020

понеделник, 10 февруари, 2020 Какви бижута ще бъдат модерни през 2020

Новата година вече е тук, а с нея идва време за промяна - от начина ни на живот, до обновяване на гардероба, а да не забравяме и бижутата. Това е една чудесна възможност да се отървете от всичко старо и ненужно, за да освободите място за новото и модерното. Както вероятно знаете, всяка година големите модни къщи диктуват актуалните тенденции, които ще виждаме навсякъде около нас. 2020 г. също не прави изключение. Вече имахме възможността да видим ревютата в модни столици като Милано, Париж, Ню Йорк, където известните дизайнери представиха своите  впечатляващи колекции. Ако сте любопитни да разберете какви ще бъдат модерните бижута в годината на металния плъх, то прочетете следващите редове.

Луната, звездите и откритият Космос

През настоящата година, една от най-интересните тенденции са бижута, вдъхновени от красотата на нашата Вселена. Всякакви космически мотиви ще бъдат изключително модерни. Непременно попълнете колекцията с различни бижута, съдържащи елементи като звезди, планети и Слънцето. Те могат да бъдат изработени от метал или пък да бъдат украсени с различни камъни, които да придадат повече цвят и блясък. Нека не забравяме, че 2020 г. е високосна, а това означава, че тя е под влиянието на Луната - още един символ, който ще намери място в актуалните трендове. В редица модни колекции се отличиха и масивните сферични висулки, които отново са вдъхновени от същата тенденция. Очевидно, новото десетилетие започва смело, връщайки на мода големите бижута, с които няма как да останете незабелязани.

Една обеца е напълно достатъчна

Вече сме виждали тази тенденция, не само от модните икони и холивудските знаменитости, но тя намери своето заслужено място и в градския стил. През 2020 г. може съвсем спокойно да носите само една обеца, защото това ще бъде много шик. Модните експерти съветват да изберете бижу, което да бъде акцент във визията, която сте избрали. Затова, ако сте достатъчно смели и тази тенденция е във Ваш стил, то тогава заложете на по-големи обеци. Големите халки и обеците с камъни са хит този сезон и чудесно се вписват в този тренд. Ако се чудите какъв метал трябва да изберете за бижутата си през 2020 г., това определено е среброто. Традицията повелява да носим сребро през високосна година, тъй като преди хората са вярвали, че високосните години носят лош късмет, а този метал има силата да ги предпази. Явно сега е най-подходящият момент да допълните колекцията си от аксесоари с няколко чифта красиви сребърни обеци.

С любов към природата

Това е една от тенденциите, която няма как да подминем. Тя превзе не само интериорния дизайн, дрехите, аксероарите, но дори е на път да промени цялостно начина, по който живеем. Тя е свързана с завръщането обратно към природата и природосъобразния начин на живот. Главната причина за този обратен завой е най-вече широките обществени дебати и протестите, които през изминалата година бяха една от най-актуалните теми в световен мащаб. Материали като естествена кожа отстъпват мястото си на дървото, различните видове камъни, миди и перли. Ако Вие също подкрепяте борбата с последствията от климатичните изменения, вероятно тази тенденция ще Ви хареса. Може да добавите към Вашите аксесоари, колиета и гривни с перли или дори бижута с дървени акценти.

Чокърите се завръщат

Последната любопитна тенденция, която ще Ви споделим е, че чокърите отново се завръщат на мода. Вероятно повечето от вас си спомнят, че тези красиви бижута, които украсяват шията, бяха изключително популярни преди няколко години. Видяхме ги върху вратовете на известните актриси, модели, инфлуенсъри и много скоро те намериха място в сърцата на момичетата по целия свят. През 2020 г. отново ще ги виждаме навсякъде, но този път те ще бъдат много по-големи и по-бляскави - украсени с камъни и приковаващи погледите. Ако не сте фен на толкова големите бижута, разбира се, винаги може да заложите на по-деликатен чокър и отново да бъдете в крак с модните тенденции.

Това бяха част от най-интересните трендове, които дизайнерите представиха за тази година. Ако Вие също искате да бъдете актуални, сега е най-подходящото време да внесете разнообразие в колекцията си от бижута. Бъдете смели и експериментирайте, за да откриете стила, който най-много Ви подхожда.