Как правилно да носите сребърни гривни?

понеделник, 1 юли, 2019 Как правилно да носите сребърни гривни?

Гривната като аксесоар дойде в съвременния свят от древната епоха и е неразделна част от облеклото на много жени и мъже.Днес всяка представителка на нежния пол има поне няколко гривни от различни метали, различни мотиви или инкрустации, включително и сребърни гривни. 

Не забравяйте, че мъжките гривни са не по-малко популярни в последно време от дамските. Но заслужава да се отбележи, че не всички любители на гривни са добре запознати с това как правилно да носят гривните, особено сребърните гривни. В тази статия бихме искали да ви запознаем с няколко начина за носене на сребърни гривни.

В днешния свят модата е толкова свободна, че ви позволява да провеждате всякакви експерименти с вашия външен вид и гардероб, но бижутерийната индустрия все още има своите основи по отношение на носенето на сребърни гривни.

Комбинация на часовници и сребърни гривни. Напоследък тази форма на носене на гривна стана изключително популярна. Но Заслужава да се отбележи, че в този случай аксесоарите трябва да бъдат издържани в един стил, и часовникът да се впише органично в цялостния дизайн на бижутата. Не се допуска комбинация от сребърна гривна и златен часовник. Много добро решение е комбинацията от сребърна гривна с часовник, снабден с тъмна кожена каишка.

Идеята за наслояване или така наречения „бохо“ стил предполага носенето на няколко гривни едновременно на едната или двете ръце. В този случай, заедно със сребърни гривни, можете да носите гривна от кожа или гума, като е възможна комбинация от няколко сребърни гривни.Този подход ви позволява да експериментирате, всеки път, когато получавате нов образ, но трябва да запомните, че е по-добре бижутата да се съчетават като текстура, дизайн и цветова схема, в противен случай, вместо стилна артистична бъркотия, можете да получите пълен кич.

Маншети. Този стил е доста новаторски, въпреки че е разработен преди около 60 години. Тя се състои в това, че няма значение на коя ръка носите гривната, тъй като поставяте две идентични бижута на китките на двете ръце. Самите гривни могат да бъдат твърди, широки и гладки, може да са с гравиране или инкрустация, възможни са обемни бижута с вложки.

 

На коя ръка да носим сребърна гривна?

Досега в света на модата няма еднозначно мнение за това как трябва да се носят аксесоари. Ето защо изборът на подходящата ръка е чисто индивидуално решение, в зависимост от специфичните вкусове и предпочитания.

В допълнение, при определяне на местоположението на сребърната гривна трябва да се вземе предвид стила на цялия образ. Например, ако вашият облик е доминиран от традиционни мотиви и настроения, важи правилото за дясната ръка. Смята се, че тя е по-подвижа, по-често попада в центъра на внимание и, следователно,привлича повече погледи.

Ако се обърнем към историята, откриваме, че преди началото на двадесети век няма строги канони относно използването на аксесоари. Това се вижда от портрети и снимки от онова време, жените свободно преместват гривните между китките си и не се придържат към строги правила.Носенето на бижута беше обект на етикета едва през първите десетилетия на ХХ век. Интересно е, че правилата са били разглеждани от гледна точка на практичност и рационалност.

Тъй като повечето хора са десничари, етикетът регламентира носенето на часовника на лявата ръка. В същото време присъствието на два или повече изделия върху една част от тялото винаги е било признато за лош тон.

Но какво да кажем за тенденциите за многослойност и изобилие от детайли, господстващи в съвременната модна индустрия?Упорито отхвърляйки принципа на носенето на един аксесоар на определена част от тялото, те позволяват  да комбинирате различни продукти.

 Важен е и въпросът: „На коя ръка е по-добре да носиш сребърна гривна?”. Веднага отбелязваме, че местоположението на продукта не зависи от неговата текстура. Ето защо традиционно бижутата (направени от злато, сребро или друг метал) се поставят върху дясната китка.

Всъщност, такъв въпрос се повдига доста рядко, тъй като модата, както беше споменато по-горе, е доста либерална днес и всяко нововъведение често се приема с удоволствие и бързина.Ако по-рано беше прието женските сребърни гривни да се носят на лявата ръка. Денс се допуска носенето и на двете ръце, освен това комбинацията от стилове и цветове е добре дошла.

С какво да съчетаваме сребърните гривни?

Среброто, за разлика от златото, е доста трудно да се комбинира с различни цветове, но има редица нюанси, които позволяват да се подчертае сребърния цвят или, напротив, да се създаде по-лаконична обща картина. Сред тях са:

  • Перлено;
  • Бяло;
  • Сиво;
  • Тъмно кафяво.

Много е важно да се има предвид, че когато носите сребърна гривна, цялостната цветова схема трябва да съответства на гривната, от токата на колана до обеците. В случая със среброто хармонията на цветовете играе огромна роля.

Ако искате да си купите красива сребърна гривна, можете лесно да го направите в надеждния онлайн магазин Silver.bg, който отдавна е заслужено популярен сред клиентите.