Как да комбинирате сребърни гривни с различните тоалети

сряда, 28 август, 2019 Как да комбинирате сребърни гривни с различните тоалети

Никога не забравяйте, че такъв аксесоар като сребърните гривни са почти винаги  празничен и дори, по добър начин, лекомислен атрибут. В това определение не включваме скромни, едва забележими гривни от класическа верижка. По-голямата част от гривните се отнасят към ярките празнични аксесоари, които не са подходящи в сериозни и отговорни житейски ситуации. Например седенето пред изпитващия с шикозна сребърна гривна, украсена с големи камъни, е против правилата на етикета и просто неприлично. Тънка гривна-верижка в същата ситуация е доста подходяща.

На същият принцип сребърните гривни се избират и за гардероба. Колкото по-ярки и празнични са вашите дрехи, толкова по-луксозна и ярка може да бъде гривната. Аксесоарите винаги се избират на последно място. Помислете за дължината на ръкава - ако дрехите са без ръкави, тогава не сте ограничени в избора, помислете само за стила на гардероба. Гривните не трябва да се крият под ръкавите - това се счита за лош вкус.

През зимата

През зимата, когато се носят дрехи с дълги ръкави, се препоръчва да се носят широки гривни-пръстени. Допуска се да носите част от аксесоарите върху ръкавите. Подходящи са твърдите фиксирани гривни, както и вариантите с висулки. По-добре е да изберете дрехи с ръкав без маншети, бродерии и други елементи за декорация. Също така, не трябва да съчетавате сребърните гривни с разкроени ръкави.

През лятото

През лятото, когато всичко наоколо цъфти, започва сезонът на гривните, който никоя стилна дама няма право да пропуска! През лятото можете да си позволите много! Най-живите цветове и неочаквани текстури, предизвикателно дръзки щампи и смели форми.

На вашите ръце могат да разцъфтят разноцветни цветя, да сияят кристали практически всякакви размери, дърво, кожа, бронз – да, всичко това може да се носи през лятото. В ослепителните лъчи на слънцето и пъстрото разнообразие на лятото, вашите аксесоари и гардероб винаги ще изглеждат подходящи.

Вечерен вариант

Луксозен вечерен вариант ще бъде широка блестяща сребърна гривна над дълги ръкавици. Гривните с тесни вериги и тънките пръстени не са подходящи за такъв стилен аксесоар. Недопустимо е също да носите няколко гривни над ръкавиците. Вечерните бижута винаги трябва да са висококачествени - това са скъпоценни метали или позлата, естествени камъни или Swarovski.

Съчетаване на различни аксесоари

Понякога най-красивият образ може да бъде разбит само от един допълнителен или неправилно подбран аксесоар. Симетрията е категория изключително точна и не толерира грешки. Понякога е по-добре да не носите нищо, отколкото да претоварвате образа. Често допълнителният аксесоар е сребърна гривна, бижуто е празнично и много ярко.

Кога гривната определено ще бъде излишна?

1. Ако деколтето ви е украсено с луксозно голямо колие.
2. На една ръка не трябва да се носи голям пръстен и масивна гривна.
3. Широката и ярка сребърна гривна не съответства на елегантни изящни обеци.
4. Колие с големи мъниста не се съчетават с гривна с малки мъниста.

В какви случаи не може да се мине без гривна?

Оказва се, че има такива варианти. За рокля около врата с голи ръце и рамене не е подходящо да се носят колиета и гердани. Много е сложно да се избере колие, което да подхожда на тази рокля. В такива случаи не можете да минете без златна или сребърна гривна! В зависимост от всеки конкретен случай се избират или луксозни визуално закачливи гривни, или скромни и изискани.

Не забравяйте, че няма нищо по-лошо от неправилно подбрани аксесоари и неподходящи бижута!

Когато избирате сребърна гривна, задължително обърнете внимание на качеството на гривната, камъните и повърхността на метала.

Независимо от формите, материалите и дизайна, продуктът не трябва да има остри ъгли, които биха могли да наранят тялото и да разрушат дрехите Внимателно тествайте всичко и проверете всички крепежни елементи - те трябва да са надеждни и издръжливи, да не се отварят спонтанно.

Как да определите размера на гривната

Лесно е да разберете ширината на гривната. Необходимо е да измерите обиколката на китката със сантиметър и след това да добавите един или два сантиметра към нея. Получената стойност ще бъде вашия типов размер. Сантиметровата лента може да бъде заменена просто с конец, който след това измервате с линийка и ще получите крайния резултат.

Средният размер на гривните в магазините за бижута е 130-220 милиметра - това съответства на 13-22 типични размери. Моля, обърнете внимание, че ширината на бижутата е много повлияна от материала на производство. Винаги е по-добре да премерите бижутата, преди да ги купите. Но ако поръчате сребърна гривна през интернет, както често се случва, за всеки случай добавете 1-2 сантиметра. Ако гривната се плъзга малко повече върху китката, е много по-добре, отколкото да се окаже твърде малка.

Може да се говори безкрайно за гривни - стотици материали, хиляди форми и тъкани. На практика е невъзможно да се предоставят готови инструкции за правилния избор на този аксесоар. Можем да очертаем само най-важните нюанси, които се нуждаят от внимание. А самият избор винаги е ваш! Разчитайте на вътрешните си чувства и помнете какво е казала мъдрата Коко Шанел:

Преди да излезете от дома си, погледнете се в огледалото и махнете един аксесоар от себе си.