Как да изберете своите брачни халки?

петък, 14 септември, 2018 Как да изберете своите брачни халки?

Една от стъпките в организирането на големия сватбен ден е изборът на брачни халки. Обикновено жените са тези, които правят този избор, но е хубаво и мъжът да има мнение по този въпрос. Тези халки ще бъдат на ръката ви дълги години. За тази цел е важно какъв избор ще направите. Търсете удобното, красивото и нещо, което ще допадне на двама ви като вариант. С една дума, търсете перфектният вариант. Като производители на собствени бижута, Ви даваме няколко съвети, затова как да вземете по-бързо решение, когато търсите идеалните брачни халки. За да бъде максимално добър изборът Ви е желателно да се запознаете предварително с тези съвети и да вземете решение още преди да сте отишли в магазина.

 

1.    Изберете метал

Много важно е да се спрете на един и същи метал. Това е първото нещо, за което трябва да вземете решение.


Сребро

Среброто е благороден метал и е един от най-икономичните варианти за брачна халка. Има огромно разнообразие от сребърни халки на пазара. Хем е по-евтино от златото и платината, хем има огромен избор от модели. Единственият недостатък да изберете сребърна брачна е халка, е че среброто се окислява и потъмнява. Разгледайте нашите сребърни халки и изберете идеалните за Вас.

Платина

Платината е доста чест избор. Най-голямото предимство тук е, че не се уврежда и на практика си остава вечно. Недостатъкът обаче е, че е по-скъпа, дори от златото. Не се тревожете, има огромно разнообразие от модели.

Злато

По-голяма част от хората предпочитат златото за брачна халка. Това е перфектната опция за традиционалисти. Ако обаче не обичате жълтото злато, се спрете на бяло злато, което също се съчетава с платинен годежен пръстен. Не се изненадвайте, ако видите розово злато, то е чудесен избор за хора, които обичат да разнообразяват. Стои много приятно и днес е доста модерно.

 

2.    С камък или без

Въпрос на вкус. Има хора, които са фенове на изчистените бижута. В такъв случай, ще се спрат на брачни халки без камъни. Но други, ако няма лъскаво на бижуто, не е бижу. Тогава внимавайте, когато съчетавате халката с годежния пръстен. Изберете в такъв случай като камъни диамантите. Те са здрави и много ефектни. Не правете грешката да вземете халки с циркони или кристали. Красиви са, но не са издръжливи. Ясно е, че повече мъже не са фенове на камъчетата, но има някои, на които им допада на халката да има поне едно или две камъчета.

 

3.    Спрете се на дебелина

Другото, което трябва да обмислите е колко дебели да бъдат халките. Колкото по-дебели са, толкова по-тежки и толкова по-скъпи ще са. Нашият съвет е, за да бъдат наистина здрави вашите халки, да бъдат минимум 1,5 мм широки. В повечето случаи мъжките халки са малко по-дебели от женските. Мъжката халка все пак трябва да стои добре на традиционните по-масивни пръсти. Освен това се уверете, че пръстените на са прекалено кухи. Идеалният грамаж, който Ви гарантира, че халките ви няма се съсипят е 4 грама на халка или минимум 8 грама за двете. Този съвет е необходим особено, когато сте се спрели на златния вариант, защото платинените пръстени не се драскат и не изтъняват.

 

4.    Определете типа халка

Освен метала и дебелината на вашите халки е важен и самият контур. Най-удобни са халките, които отвътре са бомбирани, за да може пръстена да минава над кокълчето на пръста възможно по-малко. Как да ги познаете? Тези халки са с издута повърхност, която почти не докосва пръста. Те са с издутини от двете страни, а не само отгоре. В крайна сметка е важно да се чувствате комфортно в тези пръстени. Затова най-добрият вариант е да прецените като мерите различните модели халки.

 

5.    Матирани или полирани

Полираните халки са гладки лъскави, а матираните нямат блясък. Те са с по-грапава текстура. Най-предпочитаният вариант за халки са полираните халки. Има много варианти, дори може да срещнете модели, които са частично матирани. Изберете това, което най-много ви допада.

 

6.    Съчетайте се

Ако все пак сте харесали различни халки, направете така, че нещо по тях да ви свързва. Все пак сте двойка нали така? Обединените с някакъв детайл като камък, символ или си гравирайте нещо еднакво, например датата на сватбата ви.

 

Това са съветите, които е важно да спазите при вземане на решение за брачна халка. Действайте смело. Изберете заедно най-приятните и за двама ви брачни халки и смело отбележете тази задача за изпълнена, за продължите нататък с подготовката по сватбата. И не забравяйте, ако твърдо сте решили, че среброто е вашият метал за халки, разгледайте онлайн нашите предложения за сребърни халки.