Как да изберете подходящ сребърен пръстен за жена?

четвъртък, 5 юли, 2018 Как да изберете подходящ сребърен пръстен за жена?

Чудите се какво да подарите на своята половинка? Днес, Среброто е един традиционен подарък за 25-годишнината от вашата сватба, но защо да чакате до тогава? Сребърният пръстен може да бъде един перфектен подарък, подходящ за всеки повод – годишнина, рожден ден, имен ден и други. Днес може да намерите изключително разнообразие от сребърни бижута онлайн. Ние от Silver.bg предлагаме най-различни модели сребърни пръстени – дамски пръстени с камъни, с циркони, с перли, с кристали, халки и др. При нас ще намерите съчетание на отлично качество и добра цена. Може да изберете между нестандартни модели или класически сребърни пръстени. Изберете своя сребърен пръстен и го съчетайте с подходящи обеци или медальон.

За да изберете перфектния дамски пръстен, трябва да съобразите няколко неща. Ето и кои са те.

Първа стъпка: Определяне на бюджет

Тъй като среброто е благороден метал, общата цена е продиктувана от пазара. Среброто не е толкова скъпо, колкото златото, затова и е по-често предпочитан аксесоар. Разбира се, ако забележите, че златото поскъпва, очаквайте и цената на среброто да се покачи. Най-важната стъпка, преди да закупите сребърен пръстен, е да определите предварително своя бюджет, към който да се придържате.

Втора стъпка: Сигурни ли сте, че сте запознати със среброто?

Всъщност, сребърните пръстени са сплав. Това означава, че скъпоценният метал може да се комбинира с други метали. Често се случва, бижутерите да объркват клиентите, като наричат сребро металът, който има цвят на натурално сребро. Най-често използваната сплав за изработка на бижута е сребро 925, което означава, че ценният метал е в процентно съотношение 92.5, а останалите 7.5% са мед. Добре е да знаете някои неща за среброто, когато решавате да купувате.

Трета стъпка: Антични или нови модели?

Днес, на пазара, има разнообразие от нови модели, но понякога хората търсят антични пръстени. Като по-ценни модели, те са по-рядко срещани. Разучете Вашата половинка да не би да е фен на точно тези модели. Има колекционери, които искат да се съсредоточат върху античните пръстени, които са с хералдически символи или други. Могат да бъдат много ценни заради самата марка или модел. Ако пък половинката Ви обича новите стандартни модели, определено ще имате много голям избор, когато търсите сребърни дамски пръстени.

Четвърта стъпка: Патинирано или потъмняло сребро?

Трябва да знаете, че сребърните пръстени с патина се продават на по-високи цени, докато потъмнелите е добре да ги избягвате. Патината играе роля на защита от корозия и е напълно естествен процес. Потъмняването, обаче, се получава, когато среброто е изоставено. Среброто реагира на сярата във въздуха и други климатични условия. Започва да потъмнява, сребърният цвят става черен. Затова гледайте внимателно, какво взимате. Ако все пак имате вече потъмнели бижута, вижте нашата статия за почистване на сребро. Не се плашете от потъмняването, почиства се лесно, дори Вие самите може да го сторите.

Пета стъпка: Определяне на размера

Тихичко и тайно, трябва да издебнете момента, в който да проучите точния размер за пръстта ѝ. Все пак правите, подарък, неловко е, когато сребърният пръстен пада от ръката ѝ. Замислете се тогава, колко пъти ще го сложи. Вземете тайно някой от нейните пръстени, който сте се забелязали, че тя честно носи. Вземете го с вас, когато отивате в магазина. И не забравяйте елемента на изненада. Всичко това трябва да се случи бързо, без тя да забележи.

В крайна сметка, сребърните накити винаги са на мода. Доста често дори стават талисмани за своите собственици. За по-голяма сигурност, споделете с консултанта в магазина, за кого търсите подарък и какъв е поводът. Той ще Ви улесни, като предложи най-новите модели от всеки вид, с който разполага. Но ако не обичате да се доверявате на страничното мнение, най-лесният начин е да изберете нещо онлайн по Ваша преценка. Може да разгледате онлайн всички наши сребърни предложения и да изберете нещо подходящо за Вашата любима.