Как да изберем сребърни обици според формата на лицето?

сряда, 26 септември, 2018 Как да изберем сребърни обици според формата на лицето?

Обиците са едно от основните украшения. Вие можете да носите гривни или пръстени, синджири или висулки, но обеците са основен аксесоар за всяко момиче. Сребърните обици са  доста ефективна и независима украса, която привлича вниманието върху лицето и шията, грима и косата, цветът на кожата. Но! Неправилно избраните обеци могат да развалят всичко, да направят вашият образ по-тежък. В тази ще ви дадем съвети как да изберете най-подходящите сребърни, така че да изглеждате чудесно.

Особено трудно е да избирате обеци на страниците на онлайн магазина, защото ги виждате  само на снимка и си представете как те ще стоят на лицето ви. В характеристиките на всеки продукт, трябва внимателно да ги изучите, за да разберете размера (ширината и височината) на обеците, които сте си харесали.

Ако все пак правите правилния избор, тогава обеците ще подчертаят красотата на вашето лице, блясъкът на камъните ще направят цвета на очите по-изразителен. Като цяло вашият образ ще бъде завършен и безупречен. Ето защо трябва да определите формата на лицето си и в съответствие с препоръките да направите своя избор.

Как да определите формата на лицето?

За да определите формата на лицето, можете да използвате два метода.

Застанете пред огледалото и вземете червило. Внимателно погледнете снимката с формите лице и се опитайте да огледате вашето лице в отражението според снимките.

Вземете ваша снимка (желателно портретна) и очертайте с молив лицето си. След това сравнете с видовете лица на изображението и ще определите към кой тип лице се отнася вашето.

Обици за кръгло лице

Момичета с кръгло лице трябва да се откажат от кръглите обици и пръстени-конго. Тези обеци визуално ще направят лицето ви да изглежда по-широко.

Момичетата с кръгло лице трябва да изберат дългите обеци-висулки и верижни обеци. Благодарение на такива форми на сребърните обици лицето ще изглежда чудесно. Дължината на обеците трябва да бъде не повече от средата на шията. Освен това заслужава да се откажат от прекалено изпъкналите обици с клипс. Например, с големи перли или камъни.

Предлагаме ви подходящи модели сребърни висящи обеци, които ще бъдат перфектно допълнение към Вашата красота и стил.


Обици за тясно лице

Момичетата с удължено и тясно лице лесно могат да си избират сребърни обици. На тях не им отиват само дългите обици. Много добре ще изглеждат обемните обици с кръгла или триъгълна форма.

Ето някои подходящи модели за момичета с тясно лице.


Обици за квадратни и широки лица

Момичетата с квадратно и широко лице не бива да избират малки обеци, защото такава форма сребърни обици ще направят лицето да изглежда още по-широко, а самите обици ще изглеждат още по-малки. За този тип лице са подходящи обемни и дълги обици с овална форма ( именно овална). Ето подходящи примери:


Обици за триъгълно лице

Важно е да запомните, че триъгълник не можете да комбинирате с триъгълник. С подобни обици ще подчертаят острата брадичка и ще разширят още повече скулите. Момичетата с тази форма на лицето трябва да изберат овални или кръгли обици, които ще омекотят острите черти на лицето.


Сребърни изделия за овално лице

Момичетата с такова лице могат да се нарекат щастливки. На притежателките на овалния вид лице прилягат почти на всички форми и размери на обеците. Ето защо трябва да се избират обеци на базата на това, което момичето иска да подчертае. З да подчертаете шията, изберете удължени обеци.


 

 

Ако искате да подчертаете устните, изберете кръгли или големи сребърни обици.

 

Ако искате да подчертаете очите, изберете триъгълни обици.

 

Препоръките са направени само, за да се запознаете с тях. Ако ви харесват обици, които според тази схема не отговарят на вашия тип лице, не се отчайвайте! Носете ги с удоволствие. Важното е да се чувствате комфортно и уверено в тях.