Как да изберем сребърни бижута за бяла и за черна рокля

сряда, 28 август, 2019 Как да изберем сребърни бижута за бяла и за черна рокля

Бялата рокля е почти перфектен вариант за всеки повод. Белият цвят се комбинира лесно с всички цветове и подхожда на всички. В бяла рокля всяка жена ще изглежда свежа и невинна. Освен това, бялата рокля е подходяща не само на партита, но и за офиса. Умело избирайки аксесоари и бижута за вашата бяла рокля, можете ежедневно да създавате нов, оригинален образ.


Но как да изберем бижута за бяла рокля?

Бижута за бяла рокля е много по-лесно да изберете, отколкото изглежда. Еднакво добре ще изглеждат както златните, така и сребърните бижута. Можете спокойно да използвате бижута с ярки камъни. Комбинацията от бяла рокля плюс сребърни обеци или сребърни висулки е много успешна, тази комбинация е особено подходяща за червенокосите красавици, но съща така и за всички останали.
Ако имате тъмна кожа, не се колебайте да изберете сребърни гривни. Заедно с роклята, те ще създадат образ на въздушност и лекота. Въпреки това си струва да се има предвид, че подобно облекло може да не е подходящо за сватба, освен ако, разбира се, не сте булка.

Прекрасно ще изглеждат тънките сребърните бижута на бяла рокля с класическа кройка. Тази комбинация създава впечатление за изящен образ.
Когато създавате образ, е важно да вземете предвид стила на роклята. Ако роклята е коктейлна, тогава можете спокойно да си позволите да експериментирате с цветовете на аксесоарите и бижутата. Диамантен пръстен, обеци от гранат и сребърни верижки ще изглеждат ярки и необичайни. Можете да носите няколко сребърни бижута около врата, важното е, те се комбинират в един ансамбъл, а не да създават впечатление за гирлянди на коледно дърво.

Дълга бяла вечерна рокля с тънки презрамки може лесно да бъде допълнена със сребърни бижута или черни аксесоари, които ще добавят към образа нотка на строгост. За ретро рокля без ръкави с обемна пола може да изберете аксесоари според принципа на контраста, например обеци с тюркоаз, пръстен с гранат.
Когато комбинирате различни цветове, важно е да запомните, че не трябва да има повече от три и всички цветове трябва да се комбинират един с друг. Например, сребърни бижута, гривна с перли и висулки, забележително засенчва лека лятна бяла рокля. Тъй като белият цвят е неутрален, подбирането на аксесоари за него не е трудно.

Ако сте с черна рокля, следвайте тези съвети:

Говорейки за „черна рокля“, веднага си припомняме незабравимата Коко Шанел и малката й черна рокля, която от дълги години е неразделна част от женския гардероб. Черният цвят винаги е на мода, а смисълът е не само в неговата строгост, но и във факта, че притежавайки една черна рокля и разнообразен набор от сребърни бижута, можете да се появявате в нов образ всеки ден.

За да изберете правилните аксесоари и бижута за черна рокля, трябва да следвате прости правила. И така, първото правило е правилото за три бижута. Трябва да имате не повече от три сребърни бижута, например: обеци, гривна и колие, колан, гривна и диадема и т.н. Правило второ - за черната рокля е най-добре да изберете бижута, изработени от благородни метали със скъпоценни камъни. Тогава ще можете да избегнете озадачените погледи и да не попаднете под изкушението да прекалите с аксесоарите. И третото правило - ако решите да използвате бижута, тогава трябва да го изберете въз основа на дрес-кода и установените норми.

Освен това стилът на роклята диктува правилата. Ако вашата рокля е изработена от лека, летяща материя, тогава трябва да избягвате тежки, масивни бижута и аксесоари. Тук са подходящи фини грациозни гривни с перли, почти безтегловни сребърни верижки и миниатюрни обеци с гранат. Ако роклята, напротив, е плътна, със затворен стил, тогава бижутата трябва да бъдат масивни, в противен случай те ще се изгубят на фона на роклята. За да създадете ярък и оригинален образ с такава рокля, можете да изберете сребърни бижута в любимия си цвят, в този случай трябва да изберете обеци с аметист, пръстени с тюркоаз.

Ако, напротив, се нуждаете от образ на сдържана, самоуверена дама, тогава изберете пръстени с перли, кристали и метал.
Асиметричната рокля не бива да се претоварва с бижута - тя вече ще привлича очи към вас, така че аксесоарите не трябва да отвличат вниманието. Ако вашата рокля е богато украсена с бродерия, драперия или рисунки, тогава от аксесоари си струва да се откажете напълно, ограничавайки се до висулки, изработени от сребро. В друг случай рискувате да станете като коледно дърво. Е, красивото деколте, ако не изглежда изразително, може да се подчертае със сребърни висулки, повтарящи контурите на деколтето.
Освен това, не забравяйте за пръстените: в зависимост от стила, можете да изберете сребърен пръстен. Освен това можете да добавите обеци с аметист, висулки с камъни.
Ако имате черна рокля в гардероба си, можете да кажете, че сте облечени за всички поводи. Основното е да изберете подходящите сребърни бижута и да не прекалявате с тях.