Как да изберем и носим сребърен медальон с камък

сряда, 20 март, 2019 Как да изберем и носим сребърен медальон с камък

За разлика от пръстените, обеците или гривните, сребърният медальон с камък не е толкова често носен, но това не го прави по-малко ярък аксесоар. Променяйки украшението според вашето настроение, вие без особени усилия и разходи ще превърнете вашия образ в абсолютно модерен.

Избирайки сребърен медальон с камък в съответствие с настроението и стила, се опитайте да се придържате към няколко важни нюанса, за които ще ви разкажем в тази статия.

 

Сребърен медальон с камък и синджир

Медальоните с камък се отнасят към двойка украшенията и не се носят отделно. Те се комплектоват със сребърен синджир или декоративен шнур. За тези, които предпочитат да се доверяват на експерти, много бижутерийни магазини разполагат с готови комплекти, в които и двете са внимателно подбрани и перфектно се съчетават заедно.

Независимо от удобството, най-често сребърните медальони с камъни се предлагат отделно. Това, разбира се, е несъмнен плюс. Вие не сте ограничени в избора и можете да си изберете и съчетаете синджир и сребърен медальон по ваш вкус.

След като определите стила, преминете към избора на синджир с подходящ размер и плетка: колкото по-малък е медальона, толкова по-тънък и малък трябва да бъде синджира и обратното. Придържайте се към простото правило – избирайте изделията в съотношение 1: 1.

Дължината на сребърния синджир се избира по желание. Обърнете внимание на това, че синджира, който стига до средата на гърдите изглежда сдържано и елегантно, а по-дългите придават на образа по-непринуден вид и в повечето случаи са подходящи за неформални поводи.

 

Размер на сребърния медальон с камък

Размерът на медальона е важна характеристика, от която зависи, дали украшението ще бъде подходяща в дадена ситуация, както и как ще пасне на дрехите и вида на фигурата.

Големите медальони гарантирано ще заемат главно място сред аксесоарите, съсредоточавайки вниманието към себе си. Освен големия си размер, те се отличават с яркото изпълнение, сияещата повърхност или необичайния дизайн.

Когато избирате голям медальон, отдайте предпочитание на дрехи с лаконична кройка и неутрални цветове. Обърнете специално внимание на деколтето. Най-добре ще изглежда медальон с овална, кръгла или форма „лодка“, а дълбокото деколте, напротив, само ще развали образа.

Ако изберете голям медальон, тогава се откажете от други обемни аксесоари в рамките на един образ в полза на минималистични такива, които повтарят дизайна на основния аксесоар, но в никакъв случай не „спорят“ с него. Най-добре е да се ограничите до две, максимум три украшения.

Малките медальони с камък ще свържат другите украшения заедно, ще добавят блясък и ще освежат образа. Малките медальони са не по-малко способни да предадат настроението на своята притежателка си и да привлекат внимание, но ще го направят по-деликатно.

Блясъкът на минерал с малък размер, перлена или елегантна фигурка от благороден метал е минималистичен аксесоар, който ще подхожда на повечето случаи, вписва се в почти всяка колекция от бижута и ще подчертае благосклонно добродетелите на своята притежателка.

 

Дизайн на медальона с камък

Ако решите да превърнете медальона в неразделна част от ежедневието, включително в делови имидж, обърнете внимание на малките симетрични орнаменти с геометрични форми с хармонични пропорции, дискретен декор и гладка, полирана повърхност, те ще придадат стилен акцент, но няма да изглеждат твърде помпозно.

Тези, които предпочитат класическия стил, ще оценят изящните изделия с изискана форма от благородни метали, както и инкрустирани с единични скъпоценни камъни като диаманти, сапфири или други.

Сребърните медальони без камъни с необичайни форми, силуети и ярки нюанси ще се впишат в небрежния образ и най-добре ще предадат настроението. Обърнете внимание на „сезонните“ аксесоари, създадени от опитни майстори под формата на плодове, животни, растения, символи на късмет.

Но продукти, богато украсени с блестящи кристали или минерали, определено са подходящ вариант само за вечерни и специални поводи.

Сребърните медальони с камъни се срещат не само сред аксесоарите за възрастни. Майсторите на ювелирното изкуство създават очарователни украшения за деца. Такива декорации обикновено се отличават с малък размер и забавен дизайн. Плодове, анимационни герои, мили животни, изпълнени в специална, ярка палитра правят на малките момичета незаличимо впечатление и подаряват много красиви емоции.