Естествените камъни - за кои зодии са подходящи

петък, 11 ноември, 2016 Естествените камъни - за кои зодии са подходящи

                               

                 Повече за естествените камъни и за кои зодии са                                                          подходящи те ?!

 

 

            Голяма част от хората купуват бижута с естествени камъни  не само заради красотата им, но и вярвайки, че те допринасят  за положителната нагласа и емоция у хората, свързвайки ги с астрологията, езотериката, религията и дори с хомеопатията.

           Бижутата с естествени камъни крият в себе си романтиката, носят положителна енергия, здраве и имат своята уникална символика. Те затвърждават думите, че „няма по – голям творец от Природата”. Естествените камъни притежават магия, с която лекуват душата и тялото. Силата им се крие в енергията, която носят, както и във вибрациите, които излъчват.

           Този вид бижута са подходящи за най- специални поводи, тъй като са запомнящ се и завладяващ подарък, и винаги се оценяват подобаващо. Скъпоценните и полускъпоценни камъни галят егото на жените и както казва Мерилин Монро: „Диамантите са най – добрите приятели на жените”!

           Много от мъжете избират бижута с естествени камъни, когато искат да спечелят любимата жена, предлагайки й брак например. Какъвто и повод да Ви предстои бижутата с естествени камъни са най- подходящото решение! Ето и малко повече информация за тях, както и за представителите на кои зодии са подходящи те:

           Авантюринът -  Наричат го талисман на любовта и страстта, на неочакваните постъпки и решения. Този камък зарежда с оптимизъм и увереност. Способства за творческото развитие на личността. Помага за реализиране на всеки замислен проект и ново начинание и привлича професионален успех. Това е идеален камък за онези, които търсят позитивен възглед за живота. Авантюринът е и камъкът на пътешествениците, моряците, бизнесмените, банкерите - на всички предприемчиви хора, които не се боят от риска и вярват в своя успех. Подходящ е за представителите на зодии ТЕЛЕЦ, РАК, СТРЕЛЕЦ.

         Амазонит -  Амазонитът дава стабилност на семейството и извисява семейния дълг. Той е идеалният помощник на жените- носи им радост от живота, любов, духовен подем и положителни емоции. Амазонитът успокоява мозъка и нервната система, помага на хора, които са в сферата на изкуството, повишавайки креативността им и способността да изразяват себе си.  Подходящ е за зодиите  ДЕВА и ВОДОЛЕЙ.

        Аметист - Аметистът се смята за камък на мъдростта и познанието, който развива интуицията и ума. Символизира просперитет, богатство и изобилие на всички нива. В семейно отношение внася мир и хармония. Подходящ камък е за представителите на зодии РИБИ, ВОДОЛЕЙ, КОЗИРОГ, ДЕВА, СТРЕЛЕЦ .

        Ахат - Ахатът се смята за камъкa на мира и спокойствието, който способства за благополучието на дома и укрепва семейството, осигурява здраве и дълголетие. Смята се за камък- пазител на бременните жени, както и за защита от уроки. Подходящ е за БЛИЗНАЦИ, ДЕВА, КОЗИРОГ, ТЕЛЕЦ.

       Лабрадорит - Лабрадоритът е камък, който провокира смели мечти и прави невъзможното възможно. Пази от неприятни ситуации и от негативно настроени хора. Препоръчва се при безплодие и импотентност. Носен под формата на бижу укрепва нервната система. Подходящ камък е за ЛЪВ, СРЕЛЕЦ и СКОРПИОН.

       Обсидиан -  Обсидианът е естествено стъкло. Формира се, когато вулканичната лава се охлажда прекалено бързо, за да се получи кристализация. Енергията му е тясно свързан с огнената стихия, поради което се смята за камък-закрилник, способен да предпазва от нападения, от негативно въздействие, от измяна на близък човек, от излишна агресивност. Подходящ камък е за КОЗИРОГ, СТРЕЛЕЦ, ЛЪВ и СКОРПИОН.

        Оникс - Ониксът е добър камък за спортисти или хора поставени под екстремно умствено и емоционално напрежение. Носи баланс на ума и тялото, както и силата на духа. Подходящ е за зодиите ДЕВА, РАК, ТЕЛЕЦ, СТРЕЛЕЦ, КОЗИРОГ.

       Планински кристал - Планинският кристал е универсален камък, излъчва всички цветови вибрации в спектъра на светлината и по този начин може да бъде настройван за всякаква употреба, която да носи светлина и енергия на духовното ни тяло. Известен е още като камък на ума, защото подобрява умствените способности  и ни помага да се концентрираме върху информацията, която ни трябва. Подходящ е за всички зодии, особенно за ЛЪВ, БЛИЗНАЦИ и КОЗИРОГ.

        Розов Кварц - Често е наричан „любовният камък” или „сърдечният камък”, защото ни отваря към безусловната любов във всичките й форми: семейна, платонична и романтична. На Изток вярвали, че Розовият кварц е донесен на Земята от Бога на любовта- Ерос, за да научи хората на любов, доброта и съчувствие. Помага ни да развием у себе си състрадание и обич и да се научим как да даваме и получаваме любов. Помага в търсенето на подходящ интимен партньор и бди над семейното щастие. Подходящ е за представителите на ВЕЗНИ, ОВЕН, ТЕЛЕЦ, ВОДОЛЕЙ.

       Тигрово Око - Това е камък с магическа слънчева енергия, който вдъхва самоувереност и сигурност, очиства и прогонва негативността и ни помага да поемем в правилната посока. Носен като бижу спомага за възстановяване на силите, за преодоляване на депресии и за защита от психични атаки, като ги връща към източника. Подходящ за зодиите БЛИЗНАЦИ, ЛЪВ, ДЕВА и КОЗИРОГ.

      Тюркоаз - Тюркоазът се счита за символ на щедрост, искреност и привързаност. Той запазва приятелствата и прави враговете приятели с времето. Когато е получен като подарък, камъкът носи богатство и щастие. Тюркоазът е силен камък, който тонизира и укрепва цялото тяло и регенерира тъканите. Според традицията този камък отразява здравето на тялото и аурата, чрез промяна на цвета си. Подходящ е за представителите на СРЕЛЕЦ, РИБИ, СКОРПИОН и ВОДОЛЕй.

     Яспис - Премахва умората и повишава общия тонус, изостря интуицията и концентрацията. Според съвременната литотерапия, ясписът стимулира и лекува женската репродуктивна система. Използва се и за лечение на диабет, на проблеми с жлъчката и хепатит. Носен като украшение укрепва имунната система, предпазва от притеснение и стрес и стимулира жлезите с вътрешна секреция. Подходящ е за представителите на ОВЕН, ДЕВА, РАК и СКОРПИОН.