Демоде ли са брошките?

сряда, 13 ноември, 2013 Демоде ли са брошките?

За всяко облекло, повод или нов ден съществува бижу, което да разнообрази визията и да добави любопитен акцент към дрехата. Но, кой е този аксесоар, който - за разлика от гривата, пръстена, обеците или огърлицата - може да се носи на различни места? Брошката разбира се. Брошката, която е сред най-пренебрегваните скъпоценности, защото се счита за демоде, ще бъде новата актуална тенденция, смятат стилисти.

Нещо повече - модните специалисти прогнозират, че брошката за жената, ще е като скъпия часовник за мъжа. Тя носи определено послание и подчертава собствения стил, за това нейният подбор е изключително важен, но не и лесен.

Съществуват брошки под всякаква форма, размери и обект на изработка. Този тип бижута изобразява главно животни, цветя или определена абстракция. За направата им могат да бъдат използвани различни материали, но най-предпочитаните остават злато, сребро и скъпоценни камъни. Носят се върху блуза, яке или палто, на джоба на панталон или пола, на  шала, на шапката...

Именно това им качество, тази гъвкавост започва да ги прави изключително актуални в последните месеци. Известните дизайнери разчитат на ефектни брошки от старо сребро, които да акцентират върху облеклата на модния подиум. Перфектно полираните сребърни брошки също придават висока стойност на някои елегантни модели.

Така от „бабешки бижута“, в кратък срок брошките ще се превърнат в най-желаният моден аксесоар.