Бижута за деца - модерни или опасни?

понеделник, 23 септември, 2013 Бижута за деца - модерни или опасни?

Децата обичат да подражават на своите родители. Момичетата обикновено ровят в кутията за бижута на мама и се окичват с нейните любими аксесоари. Често родителите избират да подарят на детето си бижу, вместо дреха или играчка, особено при по-специални случаи като завършване на учебната година или рожден ден.

Когато става дума за деца, винаги съществуват правила за безопасност, на които трябва да обърнем съществено внимание. На първо място в списъка със задължителни въпроси попада възрастовата група. Малките децата, които все още слагат предмети в устата си, могат лесно да погълнат частици от бижуто. Накитите с мъниста са най-опасни в случая, защото се късат лесно и е възможно да доведат до сериозни проблеми.

Някои деца са алергични към определени метали - обикновено към никела, с който се изработват по-евтините бижута. Ако забележите обриви или обезцветяване на кожата под накита, това е признак за нежелана алергична реакция.

Най-добрите практики при покупка на бижута за деца са свързани с качествения завършек на аксесоара. Ако накита е изработен от нискокачествени материали, това е предпоставка за лесно чупливи частици, които могат да доведат до наранявания.

Дължината на златните и сребърни синджири, също е от съществено значение. По-дългите гердани се закачат лесно из катерушки и съоръжения за игра на детската площадка. Опасността от задушаване е реална.

Най-подходящите накити за деца са бижута от сребро и злато, които не съдържат лесно чупливи компоненти, като мъниста и камъни.Следете за алергични реакции по кожата, които са признак на нискокачествени метали.

 

Още полезни съвети: Подходящите сребърни верижки и колиета, според облеклото.