Астрологическа съвместимост на камъните

понеделник, 9 март, 2015 Астрологическа съвместимост на камъните

Металите и камъните, както и хората, могат да са в добри отношения или във враждебни. Затова трябва да знаете някои тънкости, когато избирате бижу.

Златото се управлява от Слънцето. То е в добри отношения с всички планети освен Марс, Сатурн и Плутон. Камъните, които се влияят от тези планети, са недопустими за съчетание със злато.

Те предизвикват различни реакции. Ако съчетаете червен яспис, розов корал или розови топази със злато, очаквайте около вас винаги да има врагове.

Конфликт предизвиква съчетанието на злато с рубини, оникс, малахит, нефрит , черен ахат, черен кехлибар и всички черни камъни, които трудно се шлифоват.

Добре се съчетават със златото млечно белите камъни като лунен камък, опал, планински кристал, аквамарин.

Неутрален ефект има съчетаването на злати със смарагди, ахат, златист топаз и всички прозрачни полускъпоценни камъни в светли нюанси.

Около вас ще е пълно с приятели, ако съчетаете злато с тюркоаз, аметист, сапфир, червен и черен корал. Идеалната съвместимост със злато принадлежи на диаманта, жълтия сапфир, авантюрина, хризолита, червения и зеления кехлибар.

Среброто се управлява от Луната, която е противоположна на Слънцето и враждува с Марс и Плутон, безразлична е към Меркурий, студена към Уран и дружи с останалите планети.

Не се препоръчва носенето на сребро и злато едновременно.

Вражда предизвиква съчетаването на сребро с диамант, рубин и тюркоаз. Конфликт се получава, ако носите сребро с циркон, червен корал и нефрит.

Приятелите ще са около вас, ако съчетавате сребро с перли, топаз, оникс, ахат, малахит, котешко око, аквамарин, планински кристал и всички млечно бели камъни.

Идеалното съчетание е на сребро със смарагд, аметист, лунен камък, опал.

Източници: http://sanovnik.bg