Актуални тенденции: сребърните бижута есен/зима 2013-2014 г.

понеделник, 23 септември, 2013 Актуални тенденции: сребърните бижута есен/зима 2013-2014 г.

Бижутата разкриват женската персоналност. Те са индикатор на нашето ежедневно настроение и въображение. До голяма степен обаче модните тенденции определят избора, който правим. Най-новите колекции за есен/зима 2013-2014 предлагат богато разнообразие от форми и модели, като на почит за предстоящия сезон ще са обемните и масивни сребърни бижута.


Грънч гривни

Грънч стила се завръща. В допълнение към кожените якета и байкърските боти за предстоящия есенно/зимен сезон ни очаква цяла вълна от сребърни гривни с грънч мотиви, включващи черепи, кости и шипове. В основите на популярният музикален стил от 90-те години на миналия век виждаме засилено натрупване на различни по вид и плетки гривни на всяка ръка. Женският сексапил отстъпва място на момичешката небрежност.


Сребърни ланци

Акцент на тазгодишния моден подиум са различните сребърни верижки - от огромните, масивни ланци, които сякаш доказват максимата, че „размера има значение“, до нежните, миниатюрни колиета, създаващи усещане за лекота и финес сред моделите.


Полилейни обеци

Сред дамските обеци тази зима ще властва красивия и естетичен дизайн на бижуто. Това ще са ръчно изработени и инкрустирани с камъни и кристали сребърни обеци тип „полилей“, които се отличават с пространствена дължина и обем. Дизайнерите препоръчват те да са с цветовете на зимата - бяло, синьо и сиво.

В заключение, най-актуални за сезона тенденции в бижутата са комбинациите с шипове, метал и кристали на едно място. Подходящи цветови варианти за есента са топлите цветове, а за зимата - студените.

Съществуват много правила и етикети при носенето на аксесоари. Един от най-важните е избора на сребърно бижу според хороскопа.